USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

ULAŞIMA ZAM YOK!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2022 yılı Aralık ayı dönem toplantısı’nın 2’nci birleşimi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Latif Karadağ başkanlığında gerçekleştirildi. Gündemde yer alan 4’ncü madde doğrultusunda Gaziantep’te bulunan toplu taşıma araçlarına 2023 yılı için zam yapılmamasına karar verildi.

ULAŞIMA ZAM YOK!
19-12-2022 12:50
19-12-2022 13:08
GAZİANTEP
Google News
Gaziantep Büyükşehir Meclis salonunda gerçekleştirilen Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2022 yılı Aralık ayı dönem toplantısının 2’inci birleşim toplantısında gündemde yer alan 36 madde ve gündem dışından gündeme alınan 1 madde olmak üzere toplam 37 madde görüşüldü.
Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı 2’nci Birleşim Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Latif Karadağ başkanlığında gerçekleştirildi. Gündem de yer alan 36 maddenin bulunduğu meclis toplantısında 6,8 ve 12. maddeler oy çokluğu ile imar planına sunuldu. Geriye kalan tüm maddeler ise oy çokluğu ile kabul edildi.
TOPLU ULAŞIMA 2023’TE ZAM YAPILMAYACAK
Gündemde yer alan 4. madde doğrultusunda, Gaziantep’te bulunan toplu taşıma araçlarına ücretsiz veya indirimli gelir desteği ödenmesinin 01.01.2023 tarihinden itibaren 31.12.2023 tarihine kadar yapılabilmesi için oy birliği ile karar verildi. Büyükşehir Meclisi bu doğrultuda oy çokluğu ile Gaziantep’te bulunan tüm toplu taşıma araçları bilet fiyatlarına 2023 yılı için zam yapılmayacağı kararını verdi.
KARADAĞ: ZAMMI VATANDAŞIMIZA YANSITMAYACAĞIZ
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Latif Karadağ, “ Özellikle pandemi başladıktan sonra tüm araçlara yaptığımız bir destek var. Son dönemlerde akaryakıt fiyatlarındaki artış ve maliyetlerdeki artış nedeni ile özel halk otobüsleri ve belediyenin ulaşım araçlarında biniş bilet fiyatları mevcut durum kurtarmıyordu ve bu konu ile ilgili analiz yapmıştık. Şu an ki fiyatlar geçen yıl verdiğimiz fiyatlar. Fakat yeni yılda gelecek zamlar ve haliyle maliyette olacak artışlar nedeni ile şu an için bilet fiyatları geçen yılın aynısıdır. Gelen zamların vatandaşlarımıza yansımaması için geçen yılın fiyatları ile aynı olarak devam edecektir” dedi.
TOPLU ULAŞIM ESNAFINA DESTEK SÜRECEK
2022 yılının son meclis toplantısında, Ulaşım Komisyon Raporu’na ilişkin karara bağlanan madde gereğince kentte hizmet veren toplu ulaşım araçları için artırılan ücretsiz veya indirimli gelir desteği sayesinde yeni yılda da büyükşehir belediyesi toplu ulaşım esnafına desteğini sürdürecek. Bu kapsamda şehir merkezinde çalışan özel halk otobüslerinde, serbest binişte 3 Lira 90 kuruş, indirimli binişte 0,35, öğrenci binişte 2,35 Türk Lirası destek sağlanacak.
Nizip ve İslahiye ilçesinde ve kırsal mahallelerde faaliyet gösteren toplu taşıma araçlarında ise serbest biniş başı 3,50, indirimli biniş başı 0,70 TL öğrenci biniş başı 1,40 TL gelir desteği verilecek. Bu rakamlar Organize Sanayi Bölgesi’nde Başpınar hattında çalışan özel halk otobüslerinde de serbest biniş başı 3,50 TL, indirimli biniş başı 0,35 TL, öğrenci biniş başı 3,35 TL şeklinde olacak.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?