USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

TÜSEDAD Başkanı Solakoğlu'ndan 'kesim' uyarısı: Bunun bedelini halk rafta ödeyecek

TÜSEDAD Başkanı Solakoğlu, süt üreticileri, maliyetin altından kalkamazken destek vermek yerine aksi yönde adımlar atılmasına tepki göstererek "%10 kesim kararı aldım. Piyasada süt talebi olmasına karşılık fiyatı düşük tutmanın sonu budur! Yalvardık! Yapmayın dedik! Dinlemediler. Sektör cayır cayır anaç kesimi yapıyor. Bunun bedelini halk rafta ödeyecek" dedi.

TÜSEDAD Başkanı Solakoğlu'ndan 'kesim' uyarısı: Bunun bedelini halk rafta ödeyecek
20-09-2022 14:57
20-09-2022 15:03
GAZİANTEP
Google News

Süt sektöründeki maliyetin fahiş artışı sebebi ve çözüm bulunmaması sebebiyle üretici, zor duruma düştü. Geçtiğimiz günlerde sektörün yoğun talebini dile getirmesine rağmen çiğ süt fiyatı artmazken, son olarak süt tozu ihracatına da yıl sonuna kadar kısıtlama getirildi. Üreticiye destek olmak yerine işlerini zorlaştıran hamleler ardı ardına gelince TÜSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu da duruma isyan etti.

'ÖLÜM FERMANINI İMZALADILAR'

Sencer Solakoğlu, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

"%10 kesim kararı aldım. Piyasada süt talebi olmasına karşılık fiyatı düşük tutmanın sonu budur! Yalvardık! Yapmayın dedik! Dinlemediler. Sektör cayır cayır anaç kesimi yapıyor. Bunun bedelini halk rafta ödeyecek. Süt tozu ihracatını kapatıp ölüm fermanını imzaladılar.

Dişi kesimini yasaklayarak insanları zorlayamazsınız. Zararına üretim kimse yapmaz! Bu hayvanları yerine koymak en az 2,5 yıl! Çiftçi enflasyonun sebebi değil çözümü de olamaz dedik. Daha ne demeliydik, ne yapmalıydık?"

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?