USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Türkiye'den Resulayn'da dev spor tesisi

Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatıyla terörden arındırdığı Suriye'nin Resulayn kentine yatırımları devam ediyor.

Türkiye'den Resulayn'da dev spor tesisi
21-10-2021 12:46
Google News

Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatıyla terörden arındırdığı Suriye'nin Resulayn kentine yatırımları devam ediyor. Sağlık, eğitim, alt ve üst yapı çalışmalarının devam ettiği kente, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından dev bir spor tesisi kazandırıldı. Tesisin açılışı büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatıyla PKK/YPG terör örgütünden arındırıp huzur getirdiği Suriye'nin Resulayn kentine bir çok yatırımı tüm hızıyla devam ediyor. Halkın güvenliğinin yanı sıra sağlık, eğitim ile alt ve üst yapı ihtiyacını karşılamaya devam eden Türkiye, Gençlik ve Spor Bakanlığı aracılığıyla kente dev bir spor tesisi kazandırdı. Yaklaşık 5 bin kişilik tribüne sahip sentetik futbol sahası, spor salonları ve gençlerin zaman geçirebileceği alanlardan oluşan spor tesisinin açılışı görkemli bir kutlama ile gerçekleştirildi. Kur'an-ı Kerim okunarak gerçekleştirilen açılışa Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Ceylanpınar Kaymakamı Cüneyt Caner, Resulayn Yerel Meclisi Başkanı Muhammet Ali Hamza, Spor Tesisi Müdürü Muhammet El Muhammed, çok sayıda sporcu ve Resulayn halkı da katıldı. Ellerinde Türk ve Özgür Suriye Ordusu bayrakları tutan katılımcılar, yaptıkları konuşmaların ardından kurdeleyi kesti. Açılışta sporcular çeşitli gösteriler gerçekleştirirken Türkiye'den giden bir grup ise mini bir konser verdi. Resulayn'da futbol oynayan Abdullah Erdeni spor tesisi için Türkiye'ye teşekkür ederek, "Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Ceylanpınar Kaymakamı Cüneyt Caner ve Rasulayn Yerel Meclisi heyeti ile beraber bugün açılışı gerçekleşen spor tesisi için emeği geçen herkese, özellikle Türkiye Cumhuriyetine çok teşekkür ederiz. Türkiye'yi çok seviyorum. Bizlere armağan etmiş oldukları spor tesisi için çok teşekkür ediyorum" dedi.

Bölgeyi terörden arındıran Türkiye'ye minnettar olduklarını söyleyen Spor Tesisi Müdürü Muhammet El Muhammed, "Bugün itibari ile açılışı gerçekleşen tesisin hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim. Bizleri terör örgütünün zulmünden kurtaran, özgürleştiren, en güzel şartlarda yaşamamızı sağlayan Türkiye Cumhuriyetine çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Resulayn Yerel Meclisi Başkanı Muhammet Ali Hamza ise, "Bugün açılışını gerçekleştirmiş olduğumuz spor sahası Türkiye Cumhuriyeti tarafından Suriyeli, Resulaynlı kardeşlerimize hediye edildi. Tesis FIFA standartlarına uygun bir şekilde yapıldı. Resulaynlı vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Türkiye Cumhuriyetine ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin'e çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu. - ŞANLIURFA Türkiye'den Resulayn'da dev spor tesisi Türkiye'den Resulayn'da dev spor tesisi Türkiye'den Resulayn'da dev spor tesisi Türkiye'den Resulayn'da dev spor tesisi Türkiye'den Resulayn'da dev spor tesisi Türkiye'den Resulayn'da dev spor tesisi Türkiye'den Resulayn'da dev spor tesisi Türkiye'den Resulayn'da dev spor tesisi

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?