USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Türk askeri Libya açıklarında 10 gündür denizde mahsur kalan 17 düzensiz göçmeni kurtardı

Milli Savunma Bakanlığı, Akdeniz'de Libya'nın Mısrata kenti açıklarında bir teknedeki 17 düzensiz göçmenin gemiye alındığını, göçmenlerden birinin yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybettiğini bildirdi.

Türk askeri Libya açıklarında 10 gündür denizde mahsur kalan 17 düzensiz göçmeni kurtardı
06-05-2022 14:20
Google News
Ankara

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Türk Deniz Görev Grubunda görev yapan TCG Gökçeada fırkateyni tarafından Libya'nın Mısrata şehri açıklarında dün bir tekne tespit edildi. Teknede yarı baygın halde bulunan 17 düzensiz göçmen gemiye alındı. Gemideki doktor tarafından yapılan kontrolde, 12 kişinin sağlık durumunun iyi, 4 kişinin ise bilincinin kapalı olduğu tespit edildi. Bir göçmen ise sağlık personelinin tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

1⃣ Türk Deniz Görev Grubunda bulunan TCG GÖKÇEADA fırkateynimiz tarafından Libya'nın Misrata açıklarında hareketsiz hâlde duran bir tekne tespit edildi. Teknede bulunan yarı baygın hâldeki düzensiz göçmenler hemen gemimize alınarak Libya’nın Homs Limanı’na götürüldü.#MSB pic.twitter.com/20XAfrReRM

— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) May 6, 2022

Gerekli tıbbi müdahale yapılarak ihtiyaçları karşılanan göçmenlerin Bangladeşli oldukları ve 10 gündür denizde bulundukları tespit edildi.

Kurtarılan düzensiz göçmenler, kurulan koordinasyon sonucu Homs Limanı'nda Libya makamlarına teslim edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?