USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

TSK'nın dünkü İHA'sı Aksungur, TEKNOFEST'te demonstrasyon yaptı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) kabilinden geliştirilen insansız iklim ara bulucu (İHA) Aksungur, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'te pervaz gösterisi gerçekleştirdi.

TSK'nın dünkü İHA'sı Aksungur, TEKNOFEST'te demonstrasyon yaptı
24-09-2021 16:21
Google News
İstanbul

TUSAŞ İHA Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Ömer Yıldız, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, TEKNOFEST'in şişman nezdinde coşku olduğunu, ilkin çoluk çocuk ve ayrıntılar düşüncesince geleceğe müteveccih nezdinde erke tuttuğunu söyledi. Yıldız, ziyaretçiler arasından nice tayyare mühendisi çıkacağına, benzeri uçaklar geliştireceklerine inandığını vurguladı.

TUSAŞ kabilinden geliştirilen Aksungur ile etkinlikler kapsamında demonstrasyon uçuşu yaptıklarını anlatım fail Yıldız, "Kolunda Hürkuş uçtu. Aksungur, geçmiş çecik açıkça gösterisini yapmış oldu. Şu anda 4 Aksungur'u Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) hasretmek kıl payı hazırlıyoruz. Yıl sonuna denli teslimatlarını gerçekleştirmiş olacağız. Bu uçağı 18 ay kıl payı endamsız müddette nesir ettik. Şu anne denli MAM-L, MAM-C, Kanatlı Güdüm Kiti, Teber-82 kıl payı nice mühimmatın entegrasyonunu yaptık. Uçağımızın üstünde öteki duyu yüklerini de taşıyabiliyoruz. 50 saatin üstünde havada kalıyoruz. Şu anda Orman Genel Müdürlüğü düşüncesince tutkun ihbar, gözetleme, er ikaz hizmetlerini de vermeye bitmeme ediyoruz. Bu bölgede da ince güzel evet öteki İHA'larla beraber." ifadelerini kullandı.

Ömer Yıldız, yangınların derin bulunduğu günlerde 2 ay ortamında 1.000 saate andıran uçtuklarını, 200'e andıran yangına dönüşebilecek ateşlilik deposu belirleme ettiklerini, yerdeki ekiplere er uyarı, açıktan bakma ve değişmeyen dayanaklık etmek hizmetleri verdikleri belirtti.

Aksungur'un askeri gayeli geçmiş kullanıcısını Deniz Kuvvetleri namına planladıklarını aktaran Yıldız, otomobilin derinliğine müddet havada durum korkusuzca iş vereceğini ve henüz endamsız müddet havada artan iklim araçlarının gestalt gelişlerde yaşadıkları devir kayıplarının da ortadan kalkacağını kaydetti.

Yıldız, TUSAŞ'ın geliştirdiği nezdinde öteki İHA Anka'nın da 100 bin saatlik pervaz süresini tamamladığını ve başarıya fariza yaptığını söyledi.

Aksungur'un çekmiş bulunduğu fon bölgede izlendi

TUSAŞ Uçuş Başkanı Mehmet Eldem de festivalde Türkiye'de havacılıkla ilgilendiren etkin eksiksiz kuruluşların ürünlerinin sergilendiğini anlatım etti.

Atak, Gökbey, Hürkuş, Akıncı, Bayraktar TB2'nin baş başa demonstrasyon yaptığını ve bunların her daim baş başa ayrımsız kareye girdiklerini özetleyen Eldem, Akıncı ile Hürkuş'un kolda intikal sunduğunu ve bunun Türkiye'de insanlı ve insansız iklim araçlarının baş başa geçmiş gösterisi bulunduğunu dile getirdi.

İki İHA Aksungur ve Akıncı'yı ayrımsız kareye sokamadıklarını özetleyen Eldem, şunları kaydetti:

"Bu sebeple Aksungur'u muahharen Hürkuş ile baş başa uçurduk. Bu 2 rubai bizim düşüncesince alım çalım kaynağı. Aksungur bu meydandan kalkmadı, Ankara'dan Akıncı'dan Mürted Meydanı'ndan kalktı. Hala havada. Saat 06.00 sularında kalktılar. Öğleden muahharen nezdinde gösterimiz henüz var, muahharen tahminî 3 saatlik yolculukla arka dönecek ve 20.00 sularında Akıncı'ya dönmüş olacak. Bir öteki Aksungur da Adana'dan kalktı. Orman Genel Müdürlüğümüze teşekkürname ediyoruz. Bu çalışkanlık kapsamında o uçağa izin ettiler. Adana Şakirpaşa Havalimanı'ndan kalkıp buraya geldi. Akıncı üstünde öteki Aksungur ile birleştiler ve kolda meydanın dair geldiler. Gösteriyi gerçekleştirdiler. Gösteri daha sonra da şenlik endüstrisi üstünde uçup TUSAŞ standındaki ekrana fon aktarıyorlar. Kalbimiz çarpıyor, gözlerimiz yaşarıyor bu tabloları görünce. Tüm alın teri dökenlere teşekkürname ediyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?