USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Thodex kurucusu Özer’in Türkiye'ye iade kararında temyiz duruşması yine ertelendi

 Türkiye'de binlerce kişiyi dolandırdığı gerekçesiyle kırmızı bültenle aranan ve Ağustos ayında yakalanan kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in Türkiye'ye iade kararının görüşüleceği temyiz duruşması, 27 Aralık'a ertelendi.

Thodex kurucusu Özer’in Türkiye'ye iade kararında temyiz duruşması yine ertelendi
20-12-2022 15:18
Google News

Kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in Türkiye'ye iadesiyle ilgili yargı süreci devam ediyor. Thodex üzerinden binlerce kişiyi dolandırdığı gerekçesiyle kırmızı bültenle aranan ve Ağustos ayında yakalanarak 17 Kasım'da Türkiye'ye iade edilmesine hükmedilen Özer için Durres kentindeki temyiz mahkemesinde duruşma yapıldı. Özer duruşmaya katılmazken, katılmama kararının mahkemeye iletildiği belirtildi. Özer'in avukatı tarafından temsil edileceği belirtilen duruşmaya avukatı da herhangi bir neden bildirmeden katılmadı. Savcı, hem avukatın hem de Özer'in olmaması nedeniyle duruşmanın ertelenmesini ve avukatın değiştirilmesini talep etti. Hakim duruşmanın 27 Aralık'a ertelenmesine ve avukatın değiştirilmesine hükmetti.

İlk temyiz duruşması 16 Aralık'ta yapılmıştı
 

Öte yandan Özer'in, Türkiye'ye iadesiyle ilgili Arnavutluk'taki Elbasan Asliye Mahkemesi'nde 17 Kasım'da yapılan karar duruşmasında Türkiye'ye iade edilmesine hükmedilmişti. Özer kararı temyize taşımış, 16 Aralık'ta Durres kentindeki Temyiz Mahkemesinde hakim karşısına çıkmıştı. Özer'in avukatının bulunmaması nedeniyle duruşma 20 Aralık'a ertelenmişti.
Elbasan Savcılığı, Özer'e "suç örgütü kurmak" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlamalarını yöneltmişti.

Malik Hasa
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?