USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kültür

TDED Ankara'nın yeni Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Çakar oldu

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Ankara Şubesi’nin 4. Olağan Kurul’u gerçekleşti. Seçilen yönetimle birlikte Ankara Şube Başkanı, Prof. Dr. Muzaffer Çakar oldu.

TDED Ankara'nın yeni Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Çakar oldu
29-11-2021 23:06
Google News

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) dil merkezli çalışmalarını Türkiye’nin dört bir yanında şubeleri aracılığıyla sürdürüyor. Bu düşünceyle kurulan TDED Ankara Şubesi, Genel Başkan Ekrem Erdem’in katılımıyla gerçekleştirdiği 4. Olağan Kurulu’nda yeni yönetimini belirledi ve Prof. Dr. Muzaffer Çakar şube başkanı olarak görevi Mehmet Oymak’tan devraldı.

ANKARA İÇİN KÜLTÜREL BİR MEKÂN VE İMKÂN

Genel Kurul’un açılışında konuşan Genel Başkan Ekrem Erdem, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği’nin kuruluş hikâyesine amaçlarına değinerek Ankara Şubesi’nin bulunduğu konum itibariyle önemli yere sahip olduğunu vurguladı. Salgından önceki dönemde sayısız etkinliğe ev sahipliği yapan ve Ankara’nın merkezî bir noktasında bulunan şube mekânının, gençlerin uğrak yeri olacağına ve daha nice verimli işlere imza atacağına inandığını kaydetti. “Milletler kültürle devamlı hâle gelir” diyen Erdem, dilimiz konusunda toplumda hassasiyet oluşturabilmek için kültürel faaliyetlerin ağırlık kazanması gerektiğine dikkat çekti. “Ankara Şubemizin, derneğimizin görev şuuru ve amaçları çerçevesinde daha nice başarılı işlere imza atacağı inancındayım. Yeni yönetimin hayırlı olmasını diliyorum” diyen Erdem, seçilen Şube Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Çakar’ı ve yönetimi tebrik etti.

Genel Başkan Ekrem Erdem, bir önceki dönem Ankara Şube Başkanlığı görevini yürüten Mehmet Oymak’a bir plaket vererek teşekkür etti. Yeni Başkan Çakar’ı tebrik eden Oymak, yaptığı teşekkür konuşmasında geçmiş dönemde yaptıkları faaliyetler hakkında bilgilendirmede bulundu ve şunları söyledi:

“Yaptığımız çalışmalarda, yalnız bırakmayan, onurlandıran değerli sanatçılar, uzmanlar, yöneticiler, eğitimciler, bilim, kültür ve sanat adamlarına teşekkürü borç biliyoruz. Lütfen kabul buyursunlar. Her yaştan, her kesimden, her kuşaktan, bizimle beraber olan gönüllüleri, gönülden teşekkürle unutmayacağız. TDED Ankara’yı başta gençler ve öğrenciler olmak üzere, herkes için, bir kültür merkezi, kültür ocağı, hatta sımsıcak bir mekân haline getiren herkese şükran borçluyuz. Şubemizi kuran, bu binayı restore ettiren ve kurucu başkanlığını yapan, büyük destek veren Abdullah Erdem Cantimura çok teşekkür ederiz. TDED Kurucumuz, Genel Başkanımız, Ekrem Erdem beye bu yolu açtığı, bu binamızı da bulduğu, TDED’i de kurduğu için; Ayrıca TDED Ankara’nın faaliyet yılları başında, açış konferansları ile bize güç ve destek verdiği için çok teşekkür ederiz.”

YENİ YÖNETİM

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Ankara Şubesi’nin 4. Olağan Kurulu’nda belirlenen yönetim şu şekildedir:

Yönetim: Muzaffer Çakar, Burhan Kayatürk, Hakan Yüzer, İshak Gazel, Mehmet Demir, Mehmet Erdoğan, Mehmet Oymak, Musa Işın, Sabri Öztürk, Tülay Selamoğlu, Zahra Yücel.

Yedek Yönetim: Orhan Karasayar, Salih Koca, Osman Poyraz, Mehmet Akyürek, Mücahit Daloğlu, Bilal Tırnakçı, Hamdi Teker, Yılmaz Taha Cantimur, Burhan Güven, Sümeyye Bozkurt, Sadullah Yamak.

İstişare Kurulu: A. Erdem Cantimur, Abdurrahim Akdağ, Alaattin Güven, Fatma Benli, Hayri Çağır, İlhan Yerlikaya, M. Kerim Yıldız, Murat Yıldırım, Musa Uzunkaya, Mazhar Bağlı, Mücahit Yanılmaz, Orhan Atalay, Sabahattin Karakelle, Seyit Sertçelik, Şamil Tayyar.

Disiplin Kurulu: Ahmet Çaykara, Mustafa Hamarat, Sami Gören.

Yeden Disiplin Kurulu: Şükrü Ünal, Mehmet Arık, Sena Baykal.

Denetim Kurulu: Halil Özyolcu, Mustafa Yılmaz, Nihat Eri.

Yedek Denetim Kurulu: Eşref Taş, Ceren Selvi, Ali Çakar.

PROF. DR. MUZAFFER ÇAKAR KİMDİR?

Muzaffer Çakar, 23 Mart 1965'te Malazgirt'te doğdu. Babasının adı Cemal, annesinin adı Ayşe'dir. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde, doktorasını Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Bölümünde yaptı. Kimya öğretmeni olarak göreve başladı. Daha sonra Kahramanmaraş Sütçü İmam ve Atatürk Üniversitelerinde araştırma görevlisi olarak çalıştı. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde yardımcı doçent, doçent oldu ve yöneticilik görevlerinde bulundu. 21'i uluslararası olmak üzere toplam 31 bilimsel yayını bulunmaktadır. 19 kez TÜBİTAK Bilimsel Yayın Teşvik Ödülü aldı. Necmettin Erbakan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Temel Bilimler Bölümü Temel Bilimler Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Çakar, Rektör Danışmanı olarak görev yapmaktadır. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Çakar, evli ve 5 çocuk babasıdır.

KAYNAK : Haber7
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?