USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kültür

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci Kapadokya'yı gezdi

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Nevşehir ziyaretinin ikinci gününde Kapadokya bölgesini ve doğal soğuk hava deposunu gezdi.

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci Kapadokya'yı gezdi
10-09-2022 22:01
Google News

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Nevşehir'de tarım sektörü temsilcileri ile bir araya geldikten sonra Kapadokya bölgesinde tarihi, kültürel ve turistik yerleri gezdi. Bakan Kirişci, ilk olarak Kapadokya gezisine Avanos ilçesine bağlı Çavuşin köyünde bulunan Zelve -Paşabağları ören yeriyle başladı. Zelve ören yerinde bulunan ve halk arasında perikol olarak adlandırılan Jandarma Asayiş noktasını ziyaret eden Bakan Kirişçi, şeref defterini imzaladı.

Bakan Kirişçi daha sonra Zelve-Paşabağları ören yerindeki doğal ve tarihi merkezleri ziyaret ederek yetkililerden bilgiler aldı.Bu arada Kirişci, bölgeyi gezen bazı yerli ve yabancı turistlere bir süre sohbet ederek fotoğraf çektirdi. Bakan Kirişci Göreme beldesinde bulunan Tokalı Kilisesini de ziyaret ederek, kilise hakkında bilgiler aldı.
Nevşehir merkez ilçeye bağlı Kavak beldesinde bulunan ve tüf kayalara oyulu dünyanın ilk ve tek soğuk hava depolarını gezen Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, özel bir firma tarafından tüf kayalara oyulu doğal soğuk hava depolarının özellikleri ve bu tür çalışmalar hakkında depo sahibi Birol Güney'den bilgi aldı.

Asım Çapacı

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?