USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Suriyeli çocuklar eğitim sistemine entegre ediliyor

Türkiye, milyonlarca göçmen ailesinin çocuklarının eğitim sistemine entegrasyonu için yürüttüğü dev proje PİKTES için dünyanın da takdiri topladı. Proje kapsamında 29 ilde 750 bin mülteci çocuğa okullarda eğitim veriliyor. TBMM İnsan Hakları Göç Alt Komisyonu toplantısın

Suriyeli çocuklar eğitim sistemine entegre ediliyor
20-01-2022 10:58
Google News

TBMM İnsan Hakları Göç Alt Komisyonu toplantısına katılan Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, Suriyeliler başta olmak üzere Türkiye'de bulunan mülteci çocukların eğitim sistemine ve yaşadıkları ülkeye entegrasyonları ile ilgili yürütülen Suriyeli çocukların Türk Eğitim sistemine entegrasyonunun desteklenmesi PİKTES Projesi ile ilgili bilgi verdi. İşte dev projeden detaylar:

26 il 750 BİN ÖĞRENCİ
AB ile birlikte yürütülen projenin büyüklüğü 400 milyon avro. Proje mültecilerin yoğun olduğu 26 ilde devam ediyor. 750 bin öğrenciyi kapsıyor.

KİMLER VAR
Suriyelilerin yanısıra Afgan, Somali, Irak ve Yemen, Filistinli öğrencilere destek veriliyor.

DÖNÜYORLAR
5 -17 yaş aralığındaki öğrenci azalıyor. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri bunun Suriyeliler başta olmak üzere mültecilerin ülkelerine geri dönmeye başlamasından kaynaklandığını, sayının daha da düşmesini bekledikleri mesajı verdiler.

EN YOĞUN İLLER
Öğrenci sayılarındaki yoğunluk İstanbul'da. Bunu Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay ve Kilis takip ediyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?