USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Sürekli sinirli olmanızın altında yatan gerçek sebepler

Hayatınız boyunca yaşadığınız olumsuzluklar ya da hayâl kırıklıkları öfkeli hissetmenize sebep olabilir. Aslında sürekli öfkeli olmanız farklı sebeplerden kaynaklanıyor olabilir. Her duruma karşı sinirli ve öfkeli tavırlar sergiliyorsanız geçmişte yaşadığınız travmalar bunu tetikliyor olabilir. Sürekli sinirli olmanızın altında yatan gerçek sebepleri Posta.com.tr okurları için araştırdık.

Sürekli sinirli olmanızın altında yatan gerçek sebepler
12-12-2022 12:11
12-12-2022 12:20
GAZİANTEP
Google News

Öfke birçok durum ve nedenden kaynaklanabilir. Daha önce zihninizi tetikleyen ve belirli durumlara öfkeyle tepki vermenize neden olan bir travma ile karşı karşıya kalmış olabilirsiniz.

Öfke kontrolü sorunlarınız varsa ve öfkenizi kontrol etmekte zorlanıyorsanız, sürekli sinirlenmenizin altında yatan nedenleri kesinlikle anlamanız gerekir. Sinirli olmanızın altında yatan gerçek sebepleri bu yazımızda bulabilirsiniz.

MEVCUT STRESLİ DURUM

Sürekli iş ve sosyal çevrenizden dolayı kendinizi baskı ve stres altında hissedebilirsiniz. Özellikle iş hayatının yoğunluğu ve gündelik hayatınızdaki mutsuzluk sürekli sinirli olmanıza sebep olabilir. Bu durumun temel nedenini iyi düşünmek gerekir.

Stres, her zamankinden daha sinirli hissetmenizin ve hatta olmamanız gereken şeylere bile kızmanızın büyük bir nedeni olabilir.

AİLE GEÇMİŞİ 

Ailenizin sağlıksız ve toksik durumlarla başa çıkma mekanizması, sürekli sinirlenmenizin bir başka nedeni olabilir. Eğer sürekli sinirlenen bir anne ve baba ile birlikte büyüdüyseniz muhtemelen yetişkinlik döneminde bu özellikler size de yansıyabilir.

Aile üyelerinizden gelen birçok alışkanlığı geleceğe taşıyabilirsiniz. Yetişkin olduğunuzda aynı onlar gibi davranabilirsiniz. Sürekli sinirli hissediyorsanız öfkeli bir ailede büyümüş olabilirsiniz.

TRAVMATİK GEÇMİŞ 

Daha önce travmatik bir geçmişle karşı karşıya kaldıysanız, sebepsiz yere de kızgın olabilirsiniz. Geçmiş travmanızın bir sonucu olarak hoş olmayan durumlarla karşılaştığınızda içinizde öfke, hayal kırıklığı veya korku uyandırır.

Bu durum çocukluk dönemlerinizde yaşadığınız olumsuz gelişmelerden kaynaklı olabilir. Travmalarla dolu bir çocukluk ileriki yaşlarda aşırı sinirlenen biri olmanıza sebep olabilir.

BEKLENTİLER 

Beklentiler gerçekten ağır ve külfetli olabilir. İnsanların sizden gerçekçi olmayan ve külfetli beklentiler yüklemesi, o insanları yüzüstü bıraktığınızı düşünmenize neden olabilir.

Bunun sonucunda öfke patlamaları yaşayabilirsiniz. Ayrıca sizin hayattan beklentileriniz ve istekleriniz de karşılanmadığında kendinizi öfkeli ve mutsuz hissedebilirsiniz.

ÇÖZÜLMEMİŞ SORUNLAR 

Hayat boyu karşılaştığınız sorunlarla mücadele etmeniz gerekir. Bu sorunları çözerek kendinize bir gelecek inşaa etmelisiniz. Ancak yaşamınız boyunca sorunların üzerini örten ve onlara çözüm üretmeyen biriyseniz bu sizi çok sinirli biri yapabilir.

Çözülmemiş sorunlar bu problemlerin daha da büyümesine yol açar. Sorunlar büyüdükçe işin içinden çıkabilmek ve her şeyi yoluna koyabilmek zor olur. Bu sebeple sorunlarınızı ertelemeden zamanında çözmeniz gerekir. Ertelenen her sorun sizin daha sinirli biri olmanıza sebep olur.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?