USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Şeyma Şendur'a iftira! İsmail Saymaz'ın "Partili Kaymakam" yazısı iftira çıktı

Halk TV'den İsmail Saymaz'ın "Partili kaymakam" yazısı yalan çıktı. Muhalif medya ve sosyal medya trollerinin yalanı büyüttüğü anlaşılırken hedef alınan Şeyma Şendur'un, çok daha önceden parti üyeliğinden istifa ettiği öğrenildi.

Şeyma Şendur'a iftira! İsmail Saymaz'ın
25-11-2022 02:32
Google News

Muhalif basının haberi yine iftira çıktı. İktidar aleyhine kara propaganda yapmak ve kitleleri yanlış yönlendirmek için Halk TV personeli İsmail Saymaz tarafından servis edilen "Partili kaymakam" başlıklı yazının sahte olduğu tespit edildi. Yazıda partili kaymakam olarak ifade edilen Amasya Hamamözü'nde kaymakam vekili Şeyma Şendur'un kaymakamlık sınavlarından çok önce üye olduğu AK Parti'den istifa ettiği vurgulandı.

DEZENFORMASYON KOPYALANARAK SOSYAL MEDYADA KÖPÜRTÜLDÜ

Saymaz'ın bu iddiasını, çeşitli medya kuruluşu tarafından hiçbir teyit alınmaksızın salt hükümeti karalamak için kopyalanıp yapıştırılarak "AKP kadın kolları MKYK üyesi kaymakam oldu" ifadeleriyle servis edildi. Sosyal medyadaki muhalif trol ağıyla köpürtülen dezenformasyon, Şendur ve AK Parti aleyhine kullanıldı. Fakat kısa süre içinde Saymaz'ın yazısının sahte olduğu tespit edildi.

2020 yılının ilk çeyreğine kadar AK Parti'de görev alan Şeyma Şendur'un, 10 Temmuz 2021'de yazılısı gerçekleştirilen kaymakamlık sınavlarından 1 yılı aşkın süre önce, 27 Mart 2020 tarihinde parti üyeliğinden istifa ettiği öğrenildi.

Bazı basın yayın organlarında yer alan “Partili Kaymakam” başlıklı haberler, gerçeği yansıtmamaktadır. 2020 yılına kadar AK Parti’de görev alan Şeyma Şendur, kaymakamlık sınavlarından önce 27 Mart 2020 tarihi itibariyle parti üyeliğinden istifa etmiştir. pic.twitter.com/8qOtM5QbU1

— Doğrulama Servisi (@dogrulamaservis) November 24, 2022

YAZILI SINAVDAN DERECEYE GİRİP, SÖZLÜ SINAVDAN 71 ALARAK SON SIRALARDAN KAYMAKAM ADAYLIĞINA HAK KAZANDI

Şendur, 20 Eylül-2 Ekim 2021 tarihleri arasında yazılı sınavdan 86, sözlü mülakattan 71 puan aldığı ve 95'inci sıradan kaymakam adaylığına hak kazandığı ortaya çıktı.

HALK TV ÇALIŞANI İSMAİL SAYMAZ'IN İDDİASI İFTİRA ÇIKTI

Muhalif Saymaz'ın iftira içerikli yazısı şöyle:

"Partili cumhurbaşkanı, partili AYM üyesi, partili hakim, partili büyükelçiden sonra partili kaymakam adayı da atandı. İki yıl öncesine kadar AK Parti Kadın Kolları Merkez Karar Yürütme Kurulu üyesi olan Şeyma Şendur, 20 Eylül-2 Ekim 2021 arasında yazılıdan 86, mülakattan 71 puan aldı ve 95. sıradan kaymakam adaylığına hak kazandı. Şu an Amasya Hamamözü’nde kaymakam vekili olarak görev yapıyor.

Parti üyelerinin kaymakam olması önünde yasal bir engel yok. Ancak teamüllere göre, kaymakamlıkta tarafsızlığın sağlanması için tercih edilmiyordu. Şendur’la birlikte bu bürokratik gelenek de yok edilmiş oldu."

Öte yandan İsmail Saymaz, henüz yalanıyla ilgili bir açıklama yapmadı.

İşte Saymaz'ın yalanını yayan muhalif medya yayın organları ve trolleri:

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?