USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Milli Maça Ambulans İle Gitmişti! Görevinden İstifa Etti

Türkiye A Milli futbol takımının Çekya Milli takımı ile Gaziantep’te oynadığı maça oğlunu da alarak ambulans ile gidip dönen Gaziantep Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Vecdi Yıldız görevinden istifa etmek zorunda kaldı.

Milli Maça Ambulans İle Gitmişti! Görevinden İstifa Etti
16-12-2022 17:32
16-12-2022 17:46
GAZİANTEP
Google News

 Sözcü gazetesi yazarı Mehmet Serbest’in gündeme getirdiği bu olay üzerine Gaziantep Sağlık Müdürlüğü soruşturma açmıştı. 

"Gaziantep’te skandal olay Burası Türkiye, ne yazık ki skandallar bitmiyor, her geçen gün insanı şaşırtan bir olay yaşıyoruz desek yalan olmaz. Yazacağımız olay ise geçtiğimiz 12 Kasım'da yaşandı. 12 Kasım'da  Gaziantep'te Türkiye ve Çekya arasında oynanan karşılaşma vardı. Maça büyük bir ilgi vardı. Haliyle stat ve çevresi tıklım tıklımdı. Doğal olarak trafik de birçok yerde kilitleniyordu. Fakat bu sırada Gaziantep Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı bir ambulans siren çala çala trafiği yarıyor ve stadyuma doğru ilerliyordu.  Görenler acil bir durum var diye ambülansa yol açıyorlardı. Sonra da tıpkı bir taksi muamelesi yapılan ambulans yine bu kişileri evlerine kadar bıraktı. Ohh… Kişiye özel ambulans taksi servisi… Ancak gerçeklerin er geç ortaya çıkmak gibi bir huyu vardı. Nitekim bu olay da bir süre sonra bütün unsurlarıyla ortaya çıktı.  Maçları da artık ambulansla değil taksi ya da dolmuşla giderek sade vatandaş gibi izleyebilecek. Ne garip değil mi? Devletin hasta taşımak için sağladığı ambulans böyle kişisel işlerde kullanılması çok yazık. O zaman tüm sağlık kurumlarının başında olanlar birer ambulans ayarlasınlar, işlerine evlerine siren çala çala gidip gelsinler. Şimdi top Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu'nda. Bakalım Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu bu konuda ne karar verecek? Bu skandalın kahramanları hakkında gereği yapılacak mı yoksa sümen altı mı edilecek? Gerçi artık olayın sümen altı edilecek yanı kalmamış. Çünkü Gaziantep Sağlık Müdürü, duyduğumuza göre devlet ciddiyetine yakışır biçimde kamu hizmetine sahip çıkarak, bu çirkin olay hakkında gereğinin yapılması için talimatlarını vermiş. Zaten muhakkik görevlendirilmesi ve soruşturma başlatıulması da bunu gösteriyor. Ama tabi ki nihai kararı Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca verecek. Bekleyip göreceğiz…. "

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?