USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Sağlık Sistemi Kan Kaybediyor…

Sağlık Bakanlığı’nın randevu sistemi MHRS üzerinden Gaziantep’teki kamu hastanelerinden randevu almak isteyen vatandaşlar mağduriyet yaşıyor. Kamu hastanelerinden randevu alamayan hastalar tedavi olmak için özel hastanelere mecbur kalıyor. Özel hastanelerde tedavi gören vatandaşlar muayene ücretlerinde son 3 ayda defalarca kez fiyat artışı yaşandığına dikkat çekiyor, sağlık sistemi kan kaybediyor.

Sağlık Sistemi Kan Kaybediyor…
07-12-2021 18:53
07-12-2021 19:00
GAZİANTEP
Google News

Sağlık Bakanlığı’nın Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden hastane randevusu almak isteyen vatandaşlar, randevu bulamamaktan şikayet ediyor. Korona virüsün arttığı süreçte hastanelerde yaşanan yoğunluklar sebebiyle randevu alamayan vatandaşlar, şimdi de sistemde randevu bulunmadığı için sorun yaşıyor. Hastalar, kamu hastanelerde randevu bulamadıkları için özel hastanelere başvurduklarını, Gaziantep’teki özel hastanelerde ise muayene ücretlerinin son 3 ayda defalarca kez arttığını vurguladı.
 

MERKEZ İLÇELERDE RANDEVU BULUNAMIYOR

Kadın hastalıkları ve doğum başta olmak üzere, dahiliye (iç hastalıkları) ve genel cerrahi polikliniklerinden randevu bulamadıklarını, mevcut randevuların da en erken bir hafta sonrasına oluşturulduğunu belirten vatandaşlar, diş polikliniğinde ise ileri bir tarihe randevu bulamıyor. Merkez Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerinde kamu hastanelerinde randevu bulunamazken, diğer ilçelerde randevu sıkıntısı bazı polikliniklerde mevcut.

KAMU HASTANELERİNDE HİZMET ALAMIYORUZ

Diş polikliniğinde merkez ilçelerde aylar sonrasına dahi randevu bulamayan vatandaşlar, diğer ilçelerdeki kamu hastanelerinde randevu bulunmasını işaret ederek tepki gösterdi. Merkezde yer alan özel hastanelerde tedavi görmek zorunda kaldıklarını belirten vatandaşlar, kamu hastanelerinden hizmet alamamaktan şikayetçi. Gelinen süreçte kamu hastanelerinde randevu bulamayan hastalar, başvurdukları özel hastanelerde ameliyat olduklarında yüklü bir ameliyat ücreti de ödemek zorunda kalıyor.

HASTALARIN UMUDU ŞEHİR HASTANESİ

Şehir merkezinde bulunan 25 Aralık Devlet Hastanesi’nin ek hizmet binası inşaatı dolayısıyla hizmetini dar bir alanda gerçekleştirmesi ve Dr. Ersin Aslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yoğunluğa maruz kalması sebebiyle vatandaşlar, kamu hastanelerindeki sıkıntıların şehir hastanesi tamamlanmadan bitmeyeceğini de vurguladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?