USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ortaklar anlaşamıyor, Şehir hastanesi yapılamıyor!...

Gaziantep İl Sağlık Müdürü Ümit Mutlu Tiryaki, Gaziantep’i sağlıkta çağ atlatacak şehir hastanesinin son durumu hakkında açıklamada bulundu. Uzun süredir yapımı durdurulan şehir hastanesi hakkında konuşan Tiryaki, “Şehir hastanesi ile ilgili hala bir gelişme yok.

Ortaklar anlaşamıyor, Şehir hastanesi yapılamıyor!...
13-02-2021 02:25
Google News

Malumunuz 3 ortak vardı. Şu an 3 ortak kendi aralarında anlaşmaya gittiğine dair bir bilgi geldi. Aralarındaki o anlaşmanın sonucunda ne olacak şu an çok net değil. Bir rivayet 1 ortağın diğer 2 ortağın hisselerini alarak çalışmaları devam ettireceği yönünde. Eğer buda gerçekleşmezse bakanlığımız gerekirse yeniden bir düzenleme yaparak inşaatı devam ettirecek” diye konuştu.
1875 Yataklı Şehir Hastanesi İnşaatında sular durulmuyor. Kendisinden sonra başlanan Şehir Hastanesi inşaatlarının tamamlanmasına rağmen bir türlü tamamlanamayan Gaziantep Şehir Hastanesi’nde ortaklar arasında yaşanan sorunlar nedeniyle inşaatta işlerin durma noktasına geldiği ileri sürülmüştü.
ORTAKLAR ARASINDA SORUN VAR
Söz konusu iddiaya göre, İtalya’dan Webuild SpA, Güney Kore’den Samsung C&T Corp., Türkiye’den Kayı İnşaat ve Actus Portföy Yönetimi’nin sponsorlar olarak yer aldığı Gaziantep Şehir Hastanesi projesinde ortaklar arası sorunlar yaşandığı, sorunun çözümü için danışman seçimi yapılmasının beklendiği ileri sürüldü. Danışman seçiminin ardından ise 483,5 milyon Avro tutarındaki kredinin yeniden yapılandırılmasının gündeme geleceği ifade edildi.
 İtalya’dan Webuild SpA, Güney Kore’den Samsung C&T Corp., Türkiye’den Kayı İnşaat ve Actus Portföy Yönetimi’nin sponsorlar olarak yer aldığı Gaziantep Şehir Hastanesi projesinde ortaklar arası sorunların giderilmesinin ardından borç yapılandırması gündeme gelebileceği iddialar arasında yer aldı.
“DEVLET TAMAMLASIN”
1875 yataklı Gaziantep Şehir Hastanesi İnşaatında yaşanan sorunlar MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay’ın da gündeminde yer aldı. Şehir Hastanesi inşaatının yıllardır tamamlanmadığını söyleyen Atay, “Şehir Hastanesi ile ilgili sorunları çokça dile getirdim. Şehir Hastanesi İnşaatının artık bir yılan hikayesine dönüştüğünü söyledim. Şirketlerin kendi aralarında hukuki sıkıntıları varmış, bu nedenle hastanenin yapımı durmuş. Bu konsorsiyumun kendi aralarında sorunu çözmelerini bekliyoruz. Daha çok bekleriz. Şehir hastanesi için bunun çözümü bu olmamalı. Zaten hastanenin yüzde 60’ı bitmiş. Devlet tamamlasın, ortaklarda tazminatını alsın. Bu üç şirket pandemi boyunca Gaziantep’in sağlığıyla oynadı. Gaziantep’e borçları var ve hukuki süreci beklersek daha çok bekleriz” ifadelerine yer vermişti.
TİRYAKİ’DEN ŞEHİR HASTANESİ İNŞAATINA İLİŞKİN AÇIKLAMA
Covid-19 Aşısının ikinci dozunu uygulamak üzere 25 Aralık Devlet Hastanesi’ne gelen Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, Şehir Hastanesi İnşaatına ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ortaklar arasındaki sorunların devam ettiğini kaydeden Tiryaki, “1875 Yataklı Gaziantep Şehir Hastanesi ile ilgili herhangi bir gelişme yok. Bilindiği üzere Şehir Hastanesi inşaatında üç ortak var. Ortakların kendi aralarında bir anlaşmaya gittiğine dair bir bilgi geldi. Bu anlaşmanın sonucu ne olacak bilemiyoruz. Bir iddiaya göre, ortaklardan bir tanesinin diğer ortakların hisselerini de alarak işe devam edeceği yönünde. O da gerçekleşmez ise Sağlık Bakanlığı yeniden bir düzenleme yaparak inşaatı devam ettirecek” diye konuştu.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?