USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Obezite Cerrahisi Sonrası Estetik Ne Zaman Yapılmalı?

Aşırı kilo kayıplarında hızlı zayıflamaya bağlı olarak görülen sarkma sorunu birçok kişinin vücut şekli ile ilgili kaygılar yaşamasına ve mutsuz olmasına neden olur. Bu noktada obezite ameliyatı sonrası estetik ihtiyacı ortaya çıkar. Post bariatrik cerrahi, kombine estetik prosedürler ile vücut estetiğini bozan deri sarkmalarını ortadan kaldırarak vücut şekillendirme sağlar.

Obezite Cerrahisi Sonrası Estetik Ne Zaman Yapılmalı?
13-05-2022 13:20
13-05-2022 13:54
GAZİANTEP
Google News

Peki, vücuda yeniden form kazandıran obezite cerrahisi sonrası estetik; yani post bariatrik cerrahi ne zaman yapılmalı?

OBEZİTE CERRAHİSİ SONRASI ESTETİK İÇİN DOĞRU ZAMAN


Obezite cerrahisi ve sonrasında kilo verme süreci zorlu bir süreçtir. Bu süreçte herkesin metabolizması, kilosu, beslenmesi, yaşam şekli farklı olduğu için farklı sürelerde ve farklı miktarlarda kilo verir. Bu nedenle post bariatrik estetik için standart bir zaman söylenemez. Obezite sonrası estetik için en doğru zaman kişinin kilo vermesinin en az 6 ay süreyle sabitlendiği dönemin sonudur. Kilonun durağan hale gelmesi post bariatrik estetik için önemli bir kriterdir; çünkü kilo verme devam ederken estetik ameliyat bir etki sağlamaz. Yüksek oranda hedeflediği kiloları veren, bu kiloyu en az 6 ay boyunca koruyan ve kilo kontrolü sağlayan, genel sağlık durumu iyi olan kişiler kendilerini psikolojik olarak da bu sürece hazır hissettiklerinde post bariatrik cerrahi olabilirler. Post bariatrik cerrahi için vücut kitle indeksi de 30 yada altında olmalıdır.


OBEZİTE CERRAHİSİ SONRASI ESTETİK UYGULAMALAR NELER?


Obezite cerrahisi sonrası estetik neredeyse aşırı kilo veren birçok kişi için gerekli bir estetik operasyondur. Vücut sarkmalarının giderildiği “post bariatrik cerrahi” sürecinde değişik cerrahi teknikler bir arada uygulanır. Örneğin; kilo verme sonrası sarkan deri  çok fazla ve tüm bel çevresini sardığında 360 derece vücut germe operasyonu uygulanır. Deri sarkması sadece karın bölgesinde ise karın germe ameliyatı uygulanır. Vücutta kalan ve vücut estetiğini bozan yağlar için de liposuction yapılabilir. Obezite cerrahisi sonrası uygulanan estetik ameliyatlardan biri de popo kaldırmadır. Kilo vermeye bağlı olarak sarkan ve hacimsizleşen kalçalar, popo kaldırma ile toplanarak daha estetik bir hale getirilebilir.


Bazı erkeklerde obezite cerrahisi sonrası kilo verdikten sonra, meme büyüme sorunu olan jinekomasti daha da belirgin bir hale gelir. Hatta aşırı kilo verme ile birlikte meme bölgesi daha sarkık bir görünüm alır. Bu durumda post bariatrik cerrahi  sürecine jinekomasti ameliyatı da dahil edilir. Obezite cerrahisi sonrası kadınlarda da meme bölgesinde hacim kayıpları ve sarkmalar yaşanabilir. Bu sorundan rahatsız olan kadınlar için post bariatrik cerrahi sürecinde meme büyütme ve meme dikleştirme estetiği yapılabilir. 


Aşırı kilo verme sonrası kol ve bacak bölgelerinde de sarkmalar olabilir. Bu durumda estetik cerrahi takvime kol germe ve bacak germe teknikleri eklenir. Yüz bölgesinde de yoğun kilo verme durumunda sarkma sorunları görülebilir. Kişi obezite cerrahisi sonrası böyle bir deformasyon yaşıyorsa post bariatrik cerrahi sürecinde yüz ve boyun germe estetiği de yapılır.

POST BARİATRİK ESTETİK KAÇ AMELİYATTAN OLUŞUR?


Post bariatrik estetik; yani obezite cerrahisi sonrası estetik kişiye göre planlanan bir süreç içerir. Kısacası vücut şekillendirme tamamen kişinin yaşadığı deformasyonlarına, sarkma probleminin yoğunluğuna, estetik cerrahiden istek ve beklentilerine ve sağlık durumuna göre şekillenir. Gerekli incelemeler ve testler yapıldıktan sonra estetik cerrahi için planlama belirlenir. Bazı kişiler için tek bazı kişiler için iki operasyon ile vücut estetiği sağlanabilir. Deri sarkma probleminin yoğun olduğu kişilerde üç operasyon da planlanabilir. Fiziksel durumuna göre aynı ameliyatta bazı estetik operasyonlar da kombine edilebilir. Bu tamamen kişiye göre ilerleyen bir süreçtir.
Estetik operasyonlar genel anestezi altında yapılır ve operasyonlar yaklaşık olarak 3-5 saat aralığında sürer. Post bariatrik estetik sonrası çoğunlukla 2 gün hastanede yatış olur. İki ya da üç estetik ameliyatın yapılacağı post bariatrik cerrahi sürecinde operasyonlar arasında genellikle 3-6 ay kadar iyileşme süresi bırakılır. Bu süreçte kişi hem fiziksel hem de psikolojik olarak kendini toparlar. İyileşme tamamlandığında post bariatrik cerrahi sürecin diğer estetik ameliyatı için hazırlıklar başlar.


POST BARİATRİK CERRAHİ SONRASI DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER


Post bariatrik cerrahisi sonrası ameliyat kesilerine bağlı izler elbette olacaktır. Ancak bu izlerin hızlı iyileşmesi için en az 2 ay süreyle güneşten korumak gerekir. Solaryumdan da kaçınmak gereklidir. Yine sigara içilmemesi ve gerekli hijyenin sağlanması ameliyat kesi izlerinin daha hızlı iyileşmesine yardımcı olur. Estetik operasyon sonrası iyileşme sürecini desteklemek için en az 7 gün boyunca ağır kaldırmadan ve ani hareketlerde bulunmadan istirahat edin. 7 gün sonra kendinizi iyi hissederseniz iş ve sosyal yaşamınıza dönebilirsiniz.


Post bariatrik estetik sonrası ameliyat bölgelerini korumak ve vücut şekillendirmeye katkı sağlamak için korse kullanımı gerekir. Genellikle 1-2 ay kadar bu korselerin düzenli bir şekilde kullanılması istenir.Post bariatrik cerrahi  sonrası beslenmenize dikkat edin ve kilo kontrolü sağlayın. Spora başlamak için 1-2 ay beklenmesi daha doğru olur; ama bu süre zarfında hafif tempo yürüyüşler yapabilirsiniz. Bu vücut estetiği ameliyatlarından sonra havuz, hamam, sauna, buhar banyosu gibi aktivitelere de 1-2 ay ara verin. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?