USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Nurdağı’nda yığma yapı, konteyner kent ve prefabrik ev çalışmaları hız kazandı

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası en çok yıkıma uğrayan yerlerden olan Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde konteyner kent, prefabrik ev ve yığma yapı çalışmaları aralıksız devam ediyor. Yığma yapı, konteyner kent ve prefabrik ev çalışmalarının ay s

Nurdağı’nda yığma yapı, konteyner kent ve prefabrik ev çalışmaları hız kazandı
23-02-2023 13:56
Google News

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası en çok yıkıma uğrayan yerlerden olan Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde konteyner kent, prefabrik ev ve yığma yapı çalışmaları aralıksız devam ediyor. Yığma yapı, konteyner kent ve prefabrik ev çalışmalarının ay sonuna kadar ciddi oranda tamamlanması hedefleniyor.


Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 ve Elbistan merkezli 7.6'lık iki büyük depremin en çok yıkıma yol açtığı ilçe Gaziantep'in Nurdağı ilçesi oldu. Yaşanan iki büyük depremin ardından 4 bin 787 bina 'acil yıkılacak', 'ağır hasarlı', 'yıkık' olarak tespit edildi. İlçede evine giremeyen vatandaşlar için yapılan konteyner kent, prefabrik ev ve yığma yapı da çalışmaları da hız kazandı.


İlçede konteyner kent ve prefabrik evler için belirlenen alanlarda bir yandan altyapı çalışmaları yapılırken, diğer yandan da üstyapı çalışmaları hız kazandı. Yığma yapı çalışmalarında duvar örme ve iç yapı çalışmaları hız kazanırken, belirlenen alanlara tırlarla getirilen konteynerler da alanlara yerleştirme işlemi devam ediyor. Bazı noktalarda ise prefabrik evlerin yapımı sürüyor.


Drone ile havadan görüntülenen çalışmalarda kaydedilen aşama net şekilde belli olurken, Nurdağı'ndaki konteyner kent, yığma yapı ve prefabrik ev çalışmalarının ay sonuna kadar ciddi oranda tamamlanarak depremzede vatandaşlara teslim edilmesi hedefleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?