USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Navalny'nin 2. Dünya Savaşı'nda yaralanan askere hakaret davası ertelendi

Rus muhalif lider Alexei Navalny, 2. Dünya Savaşı'nda yaralanan askere söylediği sözler nedeniyle ikinci kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme, duruşmayı 16 Şubat tarihine erteledi.

Navalny'nin 2. Dünya Savaşı'nda yaralanan askere hakaret davası ertelendi
13-02-2021 03:56
Google News
Almanya'dan Rusya'ya dönerken havalimanında önce gözaltına alınan sonra da tutuklanan Rus muhalif lider Alexei Navalny, 2. Dünya Savaşı'nda yaralanan askere söylediği sözler nedeniyle 5 Şubat tarihinde hakim karşısına çıkmıştı. İlk duruşma oldukça hararetli geçmiş, mahkeme, duruşmayı ertelemişti. Söz konusu davanın 2'nci celsesi bugün Moskova'da bulunan Babushkinskiy mahkemesinde gerçekleştirildi.

Duruşmaya Navalny'nin yakınları ve Navalny'nin hakaret ettiği öne sürülen asker İgnat Artemenko ile yakınları da katıldı. Bir önceki duruşmada olduğu gibi, batılı ülkelerin bazı temsilcileri duruşmayı yakından takip etti. Polisin, başkent Moskova'da ve adliye çevresinde sıkı güvenlik önlemleri alması nedeniyle Navalny destekçileri toplanamadı. Artemenko duruşmada, Navalny'nin ceza almasını talep ederken, Artemenko'nun torunları ve yeğenleri de Navalny'nin eski askere hakaretleri nedeniyle aile itibarının zedelendiğini söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?