USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

MİT'in yurt dışı operasyonları Alman radarında! Tek tek incelediler

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın yurt dışında düzenlediği operasyonlar dünya basınının yakın takibine girdi. Alman "Frankfurter Rundschau-İnternet" MİT'in operasyonlarını detaylı incelemeye aldı.

MİT'in yurt dışı operasyonları Alman radarında! Tek tek incelediler
20-12-2022 17:02
Google News

Milli İstihbarat Teşkilatı yurt içinde ve yurt dışında sürekli olarak operasyonlar düzenliyor. Bu operasyonlarla Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne yönelik terör faaliyetlerinde bulunan kişiler, kaçtıkları ülkelerden paketlenerek Türkiye'ye getiriliyor. MİT'in bu başarısı dünya basınında da büyük yankı uyandırıyor. 

Yurt içinde teröre darbe vuran Türkiye, yurt dışında da terör kaynaklarını bitirmeye devam ediyor. Son yıllarda ülke sınırlarında düzenlenen nokta operasyonlarıyla çok sayıda teröristi etkisiz hale getiren Türk istihbaratı, çok sayıda teröristi de ülkeye getirerek Türk adaletine teslim etti. 

NOKTA OPERASYONLARLA TERÖRE DARBE

Milli İstihbarat Teşkilatınca (MİT) 1 Ocak 2019 ile 12 Ağustos 2022 tarihleri arasında terör örgütleri PKK, DEAŞ ve FETÖ'nün sözde üst düzey yöneticilerinin de arasında olduğu teröristlere yönelik arka arkaya operasyonlar düzenledi. PKK'ya yönelik operasyonda sözde üst düzey 82 terörist sınır ötesine düzenlenen nokta operasyonlarla etkisiz hale getirildi. Örgüt yönetiminde bulunan 8 terörist yakalanarak Türkiye'ye getirildi.


FETÖ'CÜLER YURT DIŞINDA PAKETLENİP TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ

Milli İstihbarat Teşkilatı, yurt dışında düzenlediği operasyonlarla bazı teröristleri Türkiye'ye getirdi. MİT ajanlarının Mart 2018'de bir gece yarısı operasyonuyla FETÖ'cü beş Türk Kosova'dan Türkiye'ye getirildi. MİT görevlileri, birkaç hafta sonra Orta Afrika'daki Gabon'dan yine FETÖ'cü üç Türk'ü İstanbul'a getirdi. 

MİT'in yakaladığı isimler arasında FETÖ/PDY'nin sözde Orta Asya sorumlusu Orhan İnandı da yer aldı. İnandı, MİT tarafından Kırgızistan'da yakalanarak ülkeye getirildi. 
Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığının operasyonuyla Türkiye'ye getirilen isimler arasında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in en yakınları da yer aldı. FETÖ'nün yeğeni Selahattin Gülen, Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirildi. 


MİT ALMAN BASININDA

Türk istihbaratının ülke sınırları dışındaki bu başarısı dünyanın ilgisini çekiyor. Dünyanın birçok ülkesi Milli İstihbarat Teşkilatı'nın bunu nasıl başarabildiğini sorguluyor. Bunlardan biride Almanya oldu. Almanya'da yayın yapan "Frankfurter Rundschau-İnternet" MİT'in operasyonlarını araştıran bir haber yayımladı. Alman basını haberde, "İstihbarat servisinin kaçırma olayları ve kapsamlı tehditler" başlığını kullandı. Haberde Türk istihbaratının düzenlediği bazı operasyonlara detaylı şekilde yer verildi. 

 
MİT'İN DÜZENLEDİĞİ BAZI BAŞARILI OPERASYONLAR

Terör örgütü PKK/YPG'nin suikastçısı olarak çeşitli eylemlere katıldığı belirlenen "Rojda" kod isimli Dilbirin Kaçar ile Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'a yönelik 2015'teki terör saldırısının firarı son faili PKK'lı terörist Savaş Çelik'in de aralarında olduğu 8 terörist yurt dışında yakalanarak Türkiye'ye getirildi.

PKK'nın sözde Irak/Zap alanı sorumlularından olan ve mavi kategoride aranan Zinar kod adlı Fadıl Ekinci, MİT tarafından Irak Zap alanında 8 Nisan 2020'de gerçekleştirilen nokta operasyonla etkisiz hale getirildi.

MİT, PKK/KCK'nın Suriye kolu PYD/YPG'nin sözde tugay komutanı "Şeh Guyi" kod adlı terörist İbrahim Babat'ı Suriye'de aracıyla seyir halindeyken düzenlenen nokta operasyonuyla yakalayarak 15 Mart 2021'de Türkiye'ye getirdi.

Kırmızı bültenle aranan, Avrupa'ya kaçış hazırlığındaki terör örgütü PKK/KCK üyesi "Piro Karker" kod adlı Cimşit Demir, MİT operasyonuyla Irak'ın kuzeyinde yakalanarak 29 Temmuz 2021'de Türkiye'ye getirildi.

Terör örgütü PKK-YPG'nin sözde Aynularab (Kobani) eyalet sorumlusu "Kendal Ermeni" kod adlı Şahin Tekintanğaç da MİT tarafından özel operasyonla etkisiz hale getirildi.

MİT, Irak/Sincar'daki Bab Şilo bölgesinde, terörist Sileman Şemo Yusuf'un bulunduğu araca 28 Ocak 2022'de operasyon düzenledi. Nokta atışıyla vurulan araçtaki terörist etkisiz hale getirildi.

Suriye sınırındaki bombalı eylemlerin sorumlusu PKK/YPG'li terörist "Hebat Gever" kod adlı Süleyman Orhan da, 17 Şubat 2022'deki MİT operasyonunda öldürüldü.

MİT, PKK/YPG'nin sözde Aynularab Savunma KomitesiBaşkanı "Ronahi Kobani" kod adlı Rodin Abdulkadir Muhammed ile sözde YPJ Kobani Yürütme Komitesinden "Dilar Halep" kod adlı Ranya Henan'ı da, 20 Şubat 2022'de Aynularab'da düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirdi.

Terör örgütü PKK/KCK mensubu, 2015'ten bu yana Irak'ın kuzeyinde kaçak yaşayan terör örgütü üyesi Abdulkerim Yılmaz da, MİT'in ikna çalışması neticesinde 14 Nisan 2022'de Türkiye'ye getirildi.

MİT'in yurt dışındaki terör örgütü PKK/KCK hedeflerine yönelik çalışmasıyla Sincar'da yakalanan V.K. (34), M.K. (21), A.Ö. (20) ve K.İ. (16) de, 18 Nisan 2019'da Irak'tan Türkiye'ye getirildi.

İran istihbaratının bazı muhalif isimleri Türkiye'den kaçırma planlarına taşeronluk yapan 14 şüpheli, MİT ve İstanbul Emniyet’inin 11 Şubat 2022'de düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?