USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: 'Okulların açık olması milli güvenlik meselesidir'

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “En şişman avantajımız öğretmenlerimizin aşılı olmasıdır. Hem ortak numara bununla beraber ikinci düze aşılamada öğretmenlerimizin ele geçirmiş bulunduğu kantite Türkiye averajının baş döndürücü üzerindedir. Okulları mestur tutarsak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: 'Okulların açık olması milli güvenlik meselesidir'
22-09-2021 21:21
Google News

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisi, Covid-19 pandemisinin başlamasından buyana önceki defa maaş normal toplantısını yaptı. "Eğitimde Yeni Eğilimler, Mesleki ve Teknik Eğitimde Paradigma Değişiminin Sanayimiz Açısından Önemi" anne gündemi ile meydana gelen toplantıya Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de katıldı. Burada icra ettiği konuşmada okulların açık olmasının sonuç adım ehemmiyetli bulunduğunu anlatım fail Bakan Özer, öğretmenlerin ilkah oranının faziletkâr olmasının bu bağlamdaki en iri avantajları bulunduğunu söyledi. Özer, mesleksel eğitimin önemine de aksan yaparak, Covid-19 sürecinde mesleksel eğitimin katkılarının aşırı açık yanında halde görüldüğünü belirtti.

“Virüs okulu seçmiyor, virüs topluluğun herhangi yanında yerinde”

Vaka rakamlarındaki artım ile okulların açık olması ortada yanında alım satım bulunmadığını anlatım fail Bakan Özer, "6 Eylül'de eğitim-öğretim başladı ve üçüncü haftadayız. Kurulan düzenek aşırı mıhlı yanında halde işliyor. Kamuoyunda devir kurnaz ‘Başlangıçta 2 haftada 200'ün altında derslik beniz yüze tahsile açıklık verirken, şimdi sonraları bu sayılar arttı' kabilinden iddialar var. Bu sayıların çoğalması okullarda Covid-19 salgınıyla ilgilendiren katılması müstelzim önlemlerin alınmamasından kaynaklanmıyor. Virüs okulu seçmiyor, virüs topluluğun herhangi yanında yerinde. Kafede, restoranda, sinemada, ekin konuşma etkinliklerinde şu demek oluyor ki kişilerin yanında araya geldiği herhangi yanında noktada virüsün çıkma olanağı var. Virüsün nereden başlayıp okula kesinlikle geldiğiyle, ne noktada olduğuyla ilgilendiren uğur boncuğu ilmî data yok. Dolayısıyla bizim okullardaki yetişek sistemimizdeki sınıfların kapanma sayısı, toplumdaki hikâye sayısının artışıyla doğrusal ilişkiye sahiptir. Toplumda hikâye sayısı arttığı devir beniz yüze açıklık sağlayan derslik sayımız artıyor, azaldığı devir beniz yüze tahsile açıklık sağlayan derslik sayımız azalıyor. Ama burada ilginç yanında bekçi var, 14 gündüz sonraları bu çocuklarımız yeniden beniz yüze tahsile bitmeme ediyorlar. Yani meslek kapatılmıyor. İnşallah bunu kararlılıkla uygulamaya bitmeme edeceğiz” dedi.

“Okulların açık olması milli güvenlik meselesidir”

Öğretmenlerin ilkah oranının faziletkâr bulunmasına nazarıitibar çekici Bakan Özer, “Şu anda okulları açık tutmamızla ilgilendiren en iri avantajımız öğretmenlerimizin aşılı olmasıdır. Hem yanında numara bununla beraber ikinci düze aşılamada öğretmenlerimizin eline geçirmiş bulunduğu kemiyet Türkiye averajının aşırı üzerindedir. Birinci dozda yüzdelik 92 ikinci dozda yahut aşılama olmaksızın muafiyet kazanıp antikor oluşturmuş sarıklı oranımız yüzdelik 85'lerdedir. Türkiye averajından 10-15 benek yanında artım lakırtı konusudur. Özellikle 6 Ağustos ile bugün ortada öğretmenlerin aşılanmasında da ağırbaşlı yanında inkişaf var. Öğretmenlerimizin okulların açılmasıyla ilgilendiren dilek gösterildiği devir elden kişi sağlıkları düşüncesince değil, topluma numunelik tekvin bağlamında da sorumluluklarını üstlerine alarak aşırı aceleci yanında halde aşılarını tamamladırlar. Vakalara bakılınca öğretmenlerin yakalanma oranının aşırı bağan bulunduğunu görüyoruz. Öğretmenlerimizin ilkah oranı, İsveç, Finlandiya ve Almanya'daki öğretmenlerin dü düze ilkah oranlarından aşırı şimdi faziletkâr bulunduğunu görüyoruz. İnşallah bu kararlılıkla okullarımız herhangi yanında daim açık olur, öğrencilerimiz dostlarıyla ve öğretmenleriyle, öğretmenlerimiz de öğrencileri ve okullarıyla buluşur. Eğer Türkiye'nin yanında doğacak iddiası varsa bu tez beşeri sermayenin niteliğinden geçiyor. Eğer okulları bağlı tutarsak bu iddiamızı kaybederiz. Bu nedenle ego okulların açık olmasının yanında milli güvenlik meselesi bulunduğunu söyledim. Okulları açık tutmalıyız. Öğrencilerimizi elden öğrenmeleriyle değil, psikolojik, toplumsal gelişimleri, ekin konuşma etkinlikleri ile daima destekleyip dört dörtlük yanında insanoğlu adına Türkiye'nin geleceğinin inşasında yazık ve gösteriş alabilecek niteliklere eş insanoğlu adına bakmak durumundayız” diyerek konuştu.

“Mesleki eğitimin önemi Covid-19 sürecinde görüldü”

Eğitim ile iş gücü sektörünün el ele vermesiyle mesleksel eğitimin önünün açık olacağını tamlayan Bakan Özer, mesleksel eğitimin öneminin Covid-19 devrinde aşırı açık yanında halde görüldüğünü söyleyerek, “Mesleki eğitimin durumunda olması düşünmek elden iş gücü sektörünün gerekseme duyduğu kalifiye insanoğlu kaynağının yetiştirilmesi düşünmek değildir. Aynı sürede Türkiye'de ılımlı yetişek sisteminin de namına oturması demektir. 1999'daki büküm aynı uygulaması mesleksel yetişek ve önder dil cambazı okullarının alanlarının dışındaki yükseköğretim kurumlarına erişimlerini kısıtladı. Daha sonraları 2012 yıllarında büküm aynı uygulamasının kaldırılmasından sonraları mesleksel eğitimin güçlendirilmesi düşüncesince herhangi yanında hükümet ağırbaşlı güç gider etti. Özellikle sonuç üç yılda iş gücü sahası ile aşırı şimdi dizgesel vakaya gereğince totaliter yanında halde proses yönetilerek yanında teşrikimesai modeli ortaya konuldu. Covid sürecinde mesleksel eğitimin göstermiş bulunduğu performansı herhangi yanında daim beraberce hatırlayalım. Ülkeler peçe bulamıyordu, havaalanlarında maskeler çalınıyordu. Mesleki yetişek çabucak istihsal kapasitesini devreye soktu. Maskeden dezenfektana, beniz esirgeyici siperlikten yanında tane kullanımlık önlüğe, şimdi sonraları teneffüs aletinden peçe makinesine genişliğinde nice ürünü üretip valiliklerin koordinasyonunda kâffesi vilayetlerde vatandaşın hizmetine sundu. Bu akım yeteneği ve istihsal kapasitesi, mesleksel eğitimin elden iş gücü sektörünün istediği elemanı yetiştirmekle kalmadığını gösteriyor. Sahip bulunduğu istihsal kapasitesi devletin ve milletinin yılgı şartlarda çalışkan adına harekete geçirebilecek kapasitenin de orada mevcut bulunduğunu gösteriyor. Türkiye'nin kazançlı kalkınmasının önündeki en ehemmiyetli sevimsiz güçlerden yanında tanesi de düşüncesi iyelik konusudur. Son 10 sene içinde Milli Eğitim Bakanlığın mesleksel eğitimde düşüncesi iyelik tescil payı yılda yüzdelik 2,9 idi. Covid sürecinden sonraları sabık seneki patent, bellik dizayn ve müfit manken tescili 2,9'dan 188'e çıktı. Bu seneki amacımız 250, şu an bakımından 198 ürünü tescillemiş bulunuyoruz. Eğitimle iş gücü sahası el ele verdiği, beraberce akım etmiş bulunduğu devir sürecin kesinlikle şekillendirebileceğini ve gerçekte çözülemeyecek kabilinden duran şeylerin kesinlikle haydi haydi çözülebileceğinin gösterilmesi yönünde aşırı ehemmiyetli yanında manken ortaya konuluyor. Bu modeli en güzel halde uyguladığımız ortağımız İstanbul Sanayi Odası'dır” ifadelerini kullandı.

Yunus Emre Şeker - Batuhan Altınbaş

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?