USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Gaziantep'te Siyasi Partilerde Aday Bolluğu Yaşanıyor

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimler öncesi heyecan dorukta.

Gaziantep'te Siyasi Partilerde Aday Bolluğu Yaşanıyor
18-03-2023 09:50
18-03-2023 09:55
GAZİANTEP
Google News
14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimler öncesi heyecan dorukta. Siyasi partilerde başlayan aday adaylık süreci ile birlikte Gaziantep’te aday bolluğu yaşanıyor.
Milletvekili seçimleri öncesinde Gaziantep'te siyasi partilerde aday adayı bolluğu yaşanıyor. Parti il başkanları, yöneticileri, belediye başkan yardımcısı ve birçok partili isim mevcut görevinden istifa ederek aday adayı olduğunu açıkladı.
AK PARTİ'DE İSTİFALAR SÜRÜYOR
AKParti'de mevcut il başkanı M. Eyup Özkeçeci, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Latif Karadağ, Şahinbey İlçe Başkanı Hasan Teke başta olmak üzere partili Feray Yılmaz, Faruk Eruslu, Mesut Bozatlı, Hülya Kılıç, Ayşenur Mirkelam, Şükran Yılmaz, Nebi Kaplan ve Meclis Üyesi Halil Karakuş milletvekili aday adaylığı başvurusunu yaptı.
MHP'DE MİLLETVEKİLLERİ YENİDEN ADAY
MHP Gaziantep'te mevcut Milletvekilleri Sermet Atay, Muhittin Taşdoğan ve Meclis üyesi Abdullah Şaşuşağı milletvekili aday adayı oldu. Oğuzeli Belediye Başkanı M. Sait Kılıç'ın da aday adayı olacağı bilgisi kulisleri hareketlendirdi.
CHP'DE 78 BAŞVURU
CHP'de Ali Peri,Semra Aktaş, Vjdan Aktaş, Mehmet Alagöz, Merve Yılmaz, Zülfikar Aslan, Deniz Atar, Tarık Bakır, Cengiz Bayram, Ümit Canilhan, Ali Çelik, Aytap Çelimli, Mustafa Çevik, İsmail Çirkin, Yusuf Çirkin, İsmail Değirmenci, Cemil Demir, Lütfi Demir, Ahmet Deveci, Siret Doğan, Fatma Müge Düşün, Mehmet Erçöçen, Haydar Erkişi, Orhan Ünal Ersoy, Ramazan Fettahlioğlu, Osman Fırathan, Süleyman Ganidağlı, Hasan Özgür Girişken, Erdem Gökpınar, Hasan Gür, Gizem İncetahtacı, Uğur Kalkan, Aziz Karadağ, Selim Karahan, Mesut Karavelioğlu, Eren Kaşısarı, Mehmet Akif Keretli, Naci Kılıç, Şükran Kırık, Mustafa Korkmaz, Saadettin Koyun, Mahmut Kozbaş, Muhittin Sait Köse, Abdullah Odabaşı, Hakkı Özcan, Abdülkadir Özçelik, Şahin Özmertyurt, Nizamettin Özseven, Hayri Öztürk, Paşa Çetin Öztürk, Hasan Öztürkmen, Mevlüt Polat, Halil Sarı, Seda Sevinçer, Ahmet Sönmez, Filiz Şahin, Halil Şanlı, Bektaş Şarklı, Fahri Tabur, Ayhan Törer, Nesrin Tuncel, Orhan Yılmaz ve Umut Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu 78 isim aday adaylık başvurusunda bulundu.
İYİ PARTİ’DE ÖN SEÇİM YAPILACAK!
Millet İttifakı ortaklarından olan İYİ Parti’de de aday adaylık başvuruları sürüyor. İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Başaran, aday adaylarının başvurularının devam ettiğini, adaylarının belirlenmesinde ön seçim ve merkez yoklaması yapılacağını duyurdu. İYİ Parti'de genç siyasetçi Murat Dai, milletvekili aday adayı olmak üzere başvurusunu yaptı. Aday adaylık için başvuru yapması beklenen bir başka isim ise İş adamı Aykut Yalçın oldu.
DEVA PARTİSİ İL BAŞKANI ERTUĞRUL KAYA İSTİFA ETTİ!
DEVA Partisi’nde milletvekilli aday adaylığı için başvurular geçtiğimiz gün başladı. DEVA Partisi’nde İl Başkanı Av. Ertuğrul Kaya’nın istifa edeceği ve milletvekili aday adayı olacağı iddiası gündeme gelmişti. Kaya, 16 Mart günü yayımladığı basın açıklaması ile milletvekili aday adaylığı için istifa ettiğini duyurdu.
Gelecek Partisi başta olmak üzere diğer siyasi partilerde de aday adaylık başvurularının başlaması ile birlikte depremden büyük yara alan Gaziantep’i seçim heyecanı sardı.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?