USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Mevsim geçişinde hangi besinleri tüketmeli? İşte bağışıklığı güçlendiren besinler

Diyetisyen Reyhan Özbey, pandemi tesiri altındaki sezon geçiş sürecinde bağışıklığın güçlü olması düşüncesince hangi gıdaların tüketilmesi gerektiğine ilişkin öneriler verdi.

Mevsim geçişinde hangi besinleri tüketmeli? İşte bağışıklığı güçlendiren besinler
25-09-2021 09:02
Google News

Dyt. Özbey, zaman geçişlerinde meydana mevrut hastalıklara ve güneş tacı virüse dirlik hangi önlemlerin katılması gerektiğine müteallik ehemmiyetli tavsiyelerde bulundu. Bağışıklık sistemini güçlendirmenin, başta bu zamanda yapabilecek en ehemmiyetli aşama bulunduğunu tamlayan Özbey, “Besin değerleri yüksek, bağışıklığımızı güçlendirecek gıdalar bezdirmek gerekiyor. Ama öncesinde şurası uyarmak gerek: Besinler mevsiminde tüketilmeli” dedi.
Sonbahar mevsimine akla yatkın besinlerin tüketimine hizmet göstermemiz icap ettiğini kail Diyetisyen Reyhan Özbey, besin gruplarına gereğince bazı önerilerde bulundu: “C vitamini ensesi kalın turunçgiller grubu meyvelerle, potasyum, demir, C vitamini zengini bal kabağı ile muafiyet sistemimizi güçlendirecek besinler ile zengindir. Güçlü antioksidan bulunan bu besinler, güzün çokça tüketmemiz müstelzim besinlerdir. Bal kabağının seçenek kullanımları düşüncesince ‘Bal kabağı çorbası' ve ‘Bal kabaklı kek' tariflerimize bakabilirsiniz.”

‘Yeşil' rengini soframızdan kem etmemeliyiz

Yeşil yapraklı sebzelere de ilgi çekici Dyt. Özbey, “Sonbahar mevsiminde tüketebileceğimiz yeşil yapraklı besinler diyince evvel akla gelenler; ıspanak, pazı, kişmiri lahana, kıvırcık koyun koyun salatadır. Zengin lif, vitamin ve mineral içerikleriyle muafiyet sistemimiz üzerine baş döndürücü etkililerdir. Bu sebepten ‘yeşil' rengini sofralarımızdan kem etmemeliyiz. Sebzeleri etin indinde jale halinde salata üzere yahut zeytinyağlı göveri yemeği adına pişirip sofralarımızı zenginleştirip metin bir vaziyete getirebiliriz” halinde konuştu.

Sağlık düşüncesince eğer olmazsa olamaz gıdalardan birinin de balık bulunduğunu tamlayan Özbey, “Vücudumuzda balığın güzel gelmediği bilinçlilik bulunmayan gibi. Av sezonunun güz mevsiminde başlamasıyla körpe tüketebildiğimiz balık, ihtiva ettiği erdemli miktarda protein, omega 3 yağ asitleri, D vitamini ve selenyum ile hem bağışıklığımız bununla birlikte metin bellek fonksiyonları düşüncesince haftada 2-3 kere sofralarımızdan kem etmememiz müstelzim besinler ortada arazi almaktadır. Tabi, besin değerlerinden en erdemli miktarda müstefit olmak düşüncesince akla yatkın pişirme yöntemlerini kullanmamız önemli. Daha içimli olması için, balığın kızartılarak pişirilmesi, sağlığımız açısından zararları da indinde getireceğinden, buharda, haşlama ve fırınlama yöntemiyle balık tüketimine ilgi edilmelidir. Yeterli ve kararlı beslenmenin birlikte koşulu adına derneşik balık tüketimine değme yaşta ilgi edilmesi, üç tarafı denizlerle çevrilmiş yurdumuzdaki balık çeşitliliğinden faydalanılması gerekmektedir” diyerek konuştu.

Avokado en ehemmiyetli gıdalardan biri

Avokadonun yararlarından bahseden Dyt. Reyhan Özbey, “İçerdiği metin yağlarla, muafiyet sisteminden his sağlığına, gözlerden kemiklere derece nice organa yararı bulunan avokado, derneşik tüketildiğinde adeta güneş tacı virüs savaşçısı bulunan bağışıklığımız düşüncesince yararlı olacak en ehemmiyetli gıdalardan biri. Ülkemizde de Antalya ve etrafında üretimi bulunan avokadonun lezzeti damak tadına uymayanlar düşüncesince ise ‘Avokadolu Sos'u denemelerini öneririz” dedi.

Sirkenin antioksidan durumuna aksan eden Özbey, “Çok emektar senelerden bu yana tüketilen ve sağlığa, başta muafiyet sistemine faydası müdellel bulunan sirke, antiseptik ve antioksidan özelliğe sahiptir. Burada bahsettiğimiz özellikler, arıtılmış edilmemiş, cıncık şişede örgensel imal edilen yavşak düşüncesince geçerlidir. Maalesef, arıtılmış edilmiş, plastik şişede ve aydın bulunan sirkeler düşüncesince değil. Sirkeyi salatalarınıza ilaveten hem hâlâ içimli bununla birlikte hâlâ metin tüketmiş olacaksınız.

Birçok sebzeden ve erik üzere meyvelerden evlerimizde yapabildiğimiz turşular, hem muafiyet sistemi üzerine bununla birlikte probiyotik hasiyet taşımaları açısından bumbar ortamı düşüncesince faydalıdır. Tabi üzerine ısrarla durduğumuz, ev inşası olmasıdır. Hazır satılan turşular erdemli sodyum klorür içerikleriyle, hipertansiyon ve böbrek hastaları düşüncesince riziko yapılanma etmektedir” ifadelerini kullandı.

Ahmet Akbuğa
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?