USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

“Meslek onurumuzu geri istiyoruz!”

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Eğitim-İş Gaziantep Şubesi Başkanı Ali Arpat ve Sendika üyesi öğretmenler, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması düzenlediler. Düzenlenen basın açıklamasında konuşan Eğitim-İş Gaziantep Şubesi Başkanı Ali Arpat, öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlamadığını kaydederek, “Meslek onurumuzu geri istiyoruz!” dedi.

“Meslek onurumuzu geri istiyoruz!”
24-11-2021 19:46
24-11-2021 19:52
GAZİANTEP
Google News

Eğitim-İş Gaziantep Şubesi Başkanı Ali Arpat ve Sendika üyesi öğretmenler, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması düzenlediler. Basın açıklamasında bulunan Eğitim-İş Gaziantep Şubesi Başkanı Ali Arpat, “Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri’nin kendisine verdiği “Başöğretmen” unvanını kabul etmesinin yıldönümünde tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyoruz. Başöğretmenimiz Atatürk’ü saygıyla anıyoruz. Öğretmenlik emek, sevgi ve sabır isteyen bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülmeyecek kadar değerli, hoşgörü ve fedakârlık mesleğidir.  Bunun bilincinde olan biz öğretmenler eğitim emekçilerini bir bileşeni olarak siyasi iktidarların tüm baskılarına ve yok saymalarına rağmen öğrencilerimizin daha nitelikli eğitim almaları için olağanüstü bir çaba harcıyoruz.”

“İTİBARIMIZIN DÜŞMESİNDEN BIKTIK”

“Özellikle son dönemde mevcut siyasi iktidarın gerici eğitim dayatması sonucunda; Cumhuriyetimizin birikimi olan halkçı, laik ve bilimsel eğitim anlayışı çok büyük yaralar almış çocuklarımız adeta Orta Çağ karanlığına mahkûm edilmişlerdir.  Eğitim sisteminde yapılan bu bilinçli tahribat sonucunda eğitim birliği bozulmuştur. Eğitimde piyasacı dayatma sonucunda ise; özel öğretimin payı yüzde ikilerden son dönemde yüzde otuzlara doğru tırmanmıştır. Bu durum eğitimde fırsat eşitliği ilkesine vurulan en büyük darbe olmuştur. 2022 yılı için hazırlanan sefalet bütçesinden de anlaşılacağı üzere bizlere yine açlık sınırına mahkûm eden ücretler reva görülecek. Bizler dünyada istatistiklerde en çok çalışan öğretmen sıralamasında en üste, en az ücret alan sıralamasında en altlarda kalmaktan, itibarımızın her yıl düşmesinden bıktık.”

“80 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ÇALIŞTIRILIYOR”

“Yine bu iktidar döneminde öğretmenlerin sözleşmeli, ücretli, kadrolu diye kategorilere ayrılması, modern çağın kölelik sistemini yaratmıştır. Kadrolu öğretmen atamasından vazgeçerek “doğrudan torpil” anlamına gelen mülakata dayalı sözleşmeli öğretmen sistemini getiren Bakanlık, öğretmen açığını ücretli öğretmenlik ile kapatmaya çalışmaktadır.  Ataması yapılmayan öğretmen sayısı 700 bini geçmişken, 80 binin üzerinde eğitim emekçisi ücretli öğretmen denen güvencesizlik altında çalıştırılmaktadır. Gencecik öğretmenlerin, intihara sürüklenmesi siyasi iktidarın duyarsızlığı karşısında adeta toplumsal travma yaşatmaktadır.”

“EYLEM ZAMANI GELDİ”

“Biz eğitim emekçileri olarak artık her 24 Kasımda atılan hamaset nutuklarını duymak istemiyoruz. Eğitim emekçileri zam, ekonomik kriz ve yoksullaşma sonucunda insanca yaşam seviyesinden uzaklaşmışlardır. Biz eğitim emekçileri olarak meslek onurumuzda yaratılan tüm bu tahribatlar karşısında artık sözün bittiğini ve eylem zamanının geldiğine inanıyoruz.  İnsanlık onuruna yaraşır bir ücret alıp, insanca yaşamak istiyoruz. Söz verilmesine rağmen yaşama geçirilmeyen 3600 ek gösterge hakkımızı istiyoruz. Sadece öğrencilerimiz ve kendimiz için değil ülkemizin geleceği için laik, bilimsel, adil ve kamusal eğitim istiyoruz. Her şeyden önemlisi meslek onurumuzu geri istiyoruz. Buradan tüm  kamu emekçilerimizi ve halkımızı, Zam, kriz ve yoksulluk karşısında tükenen emekçilerin haklarını savunmak için; 2022 sefalet bütçesine hayır demek için; Sarayın yalanlarına son vermek için;  4 Aralık’ta Ankara Anıttepe’de Konfederasyonumuz Birleşik Kamu İş’in gerçekleştireceği mitinge davet ediyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?