USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Malezyalı pilot adayları Türk firmasının uçuş simülatörünü kullanacak

Türk şirketi APA Bilişim ile Malezya şirketi HM Aerospace arasında imzalanan sivil havacılık alanında iş birliği anlaşması ile Selangor eyaletinde, modern uçuş simülatörü eğitim merkezinin kurulması hedefleniyor.

Malezyalı pilot adayları Türk firmasının uçuş simülatörünü kullanacak
27-11-2021 12:41
Google News
Ankara

Türk şirketi APA Bilişim ile Malezya şirketi HM Aerospace, Malezya'nın Selangor eyaletinde modern uçuş simülatörü eğitim merkezinin kurulması ve işletilmesi için iş birliği yapacak.

Malezya'da düzenlenen Selangor Havacılık Fuarı'nda (SAS 2021), Türkiye'yi Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) ve APA Bilişim firmaları temsil etti.

SAS 2021'de, özel jetlerden kurtarma uçaklarına, helikopterlerden savunma sanayisi teknolojilerine havacılık alanındaki birçok proje ve hizmet tanıtıldı.

Dünyanın en iyi havacılık endüstrisi firmalarının bir araya gelerek ürünlerini sergilediği fuarda stant açan APA Bilişim, Türkiye'de üretilen uçuş simülatörünün tanıtımını yaptı.

APA Bilişim'in standını, Türkiye'nin Kuala Lumpur Büyükelçisi Merve Safa Kavakcı ile TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil ile Malezyalı yetkililer ziyaret etti.

Yerli ve milli uçuş simülatörü

APA Bilişim ile HM Aerospace arasında sivil havacılık alanında iş birliği anlaşması imzalandı.

Malezya ve Asya-Avustralya bölgesindeki ülkelerin havayolları için Selangor eyaletinde modern uçuş simülatörü eğitim merkezinin kurulması ve işletilmesini içeren iş birliği anlaşmasını, APA Bilişim Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Adanur ile HM Aerospace Kurucu Direktör Tan Sri Halim Mohammad imzaladı.

Anlaşma kapsamında Malezya'da tam uçuş simülatörleri üretme fırsatları da değerlendirilecek.

APA Bilişim tarafından tamamen yerli ve milli imkanlarla geliştirilen simülatör, başlangıç seviyesinden ileri seviye uçuş eğitimine kadar tüm eğitim gereksinimlerini kapsıyor.

Gerçek bir uçak kokpitiyle aynı donanım ve tasarıma sahip simülatör, pilot adayı öğrencilere her türlü hava koşullarında ve acil durumlarda emniyetli uçabilme imkanı sunuyor. Simülatörle, pilot adayları, emniyetli bir uçuş için gerekli bilgileri eksiksiz öğrenebiliyor.

"İş birliğimizi daha ileri seviyeye taşımayı arzu ediyoruz"

APA Bilişim Yönetim Kurulu Başkanı Adanur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye ile dost ve kardeş ülke Malezya'nın, havacılık alanında ortak projeler geliştirmesine katkıda bulunacaklarını söyledi.

Türk şirketlerinin yaptığı faaliyetlerin hem Malezya'dan hem de Asya ülkelerinden iş insanlarının yoğun ilgisini çektiğini dile getiren Adanur, "Malezya Hava Yolları'nın gelişimi için destek ve deneyim paylaşımında bulunmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda uçuş simülatörü eğitim merkezi ile iş birliğimizi daha ileri seviyeye taşımayı arzu ediyoruz. Bunun için gereken adımları atacağız. " diye konuştu.

İş birliği anlaşması kapsamında simülatör tedarik ve danışmanlığı, bakım hizmeti ile simülatör operatör hizmeti sağlayacaklarını belirten Adanur, ilerleyen süreçte bilgi ve teknoloji transferi çalışmalarını sürdüreceklerini bildirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?