USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Lübnan'daki Cemaati İslami'den 'Türkiye deneyiminden ve modelinden ilham alma' ç

Lübnan'daki başlıca siyasi güçlerden Cemaati İslami'nin Genel Sekreteri Azzam el-Eyyubi, Lübnanlılara "Türkiye deneyiminden ve modelinden ilham alma" çağrısında bulundu.

Lübnan'daki Cemaati İslami'den 'Türkiye deneyiminden ve modelinden ilham alma' ç
15-09-2021 16:37
Google News
Lübnan

Eğitim ve Araştırma Forumu tarafından düzenlenen video konferansa katılan Cemaati İslami'nin Genel Sekreteri Azzam el-Eyyubi, "Türkiye'nin yükselişi ve Lübnan'daki Sünni toplumuna etkisi" başlıklı bir konuşma yaptı.

Eyyubi, "Lübnanlıların Türkiye deneyiminden ve modelinden ilham alması, önümüzdeki aşamada önemli ve gereklidir." dedi.

Lübnan'daki Sünnilerin Türkiye'nin ülkede kendileri için rol üstlenmesi düşüncesinde olduğunu aktaran Eyyubi, Lübnan'da bozulan dengeyi sağlama arayışında olduklarını ifade etti.

Eyyubi, "Lübnan'daki Sünni Müslümanlar, diğer unsurlara karşı kendilerini zayıf hissetmeleri nedeniyle iç dengenin sağlanması ve kendilerine destek olması adına bir güç arayışında." diye konuştu.

Türkiye'nin "dengeleri koruduğunu, bölgede mezhep ve etnik hesaplarla hareket etmediğine" dikkati çeken Eyyubi, "Lübnan'daki Sünniler Türkiye'yi örnek alıyor. Zira Türkiye, çoğunu Sünni Müslümanların oluşturduğu, son on yılda zulme ve baskıya maruz kalan insanların yanında yer aldı." ifadelerini kullandı.

Farklı din ve mezheplere dayalı siyasi bölünmeler açısından oldukça kırılgan bir yapıya sahip Lübnan ekonomisi, 1975-1990 yıllarındaki iç savaştan bu yana en büyük krizi yaşıyor.

Lübnan'da 13 ay aradan sonra 10 Eylül Cuma günü, Necib Mikati başbakanlığında yeni hükümet kurulmuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?