USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Lise öğrencisinin göz rahatsızlıklarına açıktan teşhis sağlayıcı aleti TEKNOFEST'te

Lise öğrencisi Çınay Dilibal kabilinden geliştirilen ve göz hastalıklarının yüzdelik 70'inin teşhisini gerçekleştirebilen cihaz, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'te sergileniyor.

Lise öğrencisinin göz rahatsızlıklarına açıktan teşhis sağlayıcı aleti TEKNOFEST'te
24-09-2021 13:27
Google News
İstanbul

Çınay Dilibal'ın geliştirdiği cihazı, TEKNOFEST kapsamında planlı 6. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı'nı görüşme fail Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da denedi.

Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencisi Çınay Dilibal, Anadolu Ajansı'nın iletişim araçları paydaşı bulunduğu TEKNOFEST'te AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, 2018'den buyana geliştirdiği, biyomedikal takım tasarladığı müşterek platformunun bulunduğunu belirterek, "Bu biyomedikal ekipman, endişe tabanlı ve nesnelerin internetini kullanarak engin muayene yapılmasına imkân sağlıyor." dedi.

Öncelik olarak, göz sahası düşüncesince huzur örnek ürettiklerini ve cihazın patentini aldıklarını aktaran Dilibal, bu çalışmanın doktorla hasta ortada eş anlı namına teletıp platformu üstünden engin muayeneye İmkan sağladığını kaydetti.

Dilibal, "İlk özellikle gözün ön satıh rahatsızlıkları ile başladık ki bu göz hastalıklarının yüzdelik 70'ini kapsıyor ve cihazımız, ön satıh göz rahatsızlıkları dair sayrılarevi içinde yapılabilecek tamamı teşhis işlemlerini yapabiliyor. Şu an huzur örnek etabında ve geçmiş değerli sınav sayrılarevi koşullarında yapıldı. hususi müşterek hastanenin tamamı göz doktorlarıyla toplantılar gerçekleştirdik. Pandemi zamanında online sistemlere bulunan istem baş döndürücü arttı. Tıbbi cihazlar da bu bölgede elverişli müşterek bir duruma gelmeli." diyerek konuştu.

"Hastaneye ulaşamayan engelliler düşüncesince geliştirildi"

Göz dalında makbul cihazların vurdumduymaz bulunduğunu kanıt fail Dilibal, geliştirdikleri cihazla buna seyyar müşterek hal getirdiklerini söyledi.

Dilibal, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Cihazımızın içinde gözün ön yüzeyini ve retinasını görmeye İmkan verici müşterek dar alıcı var. Öncelikle art göz ağ tabaka alanını görmeyi hedefliyor. Sonrasında göz haricinde dermatoloji ve kulak koku alma organı geçit sahalarında genişlemeyi hedefliyoruz. Hasta arayüzünde aygıt ve teletıp platformu var. Buradan tahsil edilen veri, kullanılabilir bir duruma gelmesi düşüncesince endişe ve uç hesaplama katmanlarına gidiyor. Bu ortam gerçekte en acemi teknolojilerden biri.

Ürün, en önce hastaneye ulaşamayan engelliler düşüncesince geliştirildi. Hastanede göz rahatsızlıkları bölümünde ortaöğretim stajımı yaparken, kişilerin hastaneye ulaşamadığını ve gözünü telefonla çekerek fotoğraflarını atanları gördüm ancak bunlar elverişli değil. Hastanede, yabancılar çeşidinden getirilmek yerinde bulunan engellileri görüyordum, evde de rahat yapılabilmeli bu yüz muayeneler. Göz sistemlerinde kontak kontak mercek ve kameraların açıları baş döndürücü önemli, makul açılarda muayene yapılabiliyor, bunun düşüncesince göz doktorları ile çalıştık."

Dilibal, gurk merkezleriyle mülakat etabında olduklarını ve ürünün çelimsiz müşterek müddet içinde ticarileşeceğini bildirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?