USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Kuşadası açıklarında biri hamile 2 düzensiz göçmen boğuldu

Aydın'ın Kuşadası ilçesi açıklarında yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçerken bindikleri lastik bottan denize düşen 2 düzensiz göçmen boğularak hayatını kaybetti. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde göçmenlerden birinin 5 aylık hamile olduğu belirlendi.

Kuşadası açıklarında biri hamile 2 düzensiz göçmen boğuldu
21-12-2022 16:51
Google News
Edinilen bilgiye göre, Güzelçamlı Mahallesi'nden Yunan adalarına yasa dışı yollardan geçmek için denize açılan 45 düzensiz göçmenin içerisinde bulunduğu lastik bot, rüzgarın etkisiyle bir süre sonra sürüklenmeye başladı. Bu sırada yaşanan panik ve dalgalı denizin etkisiyle 2 kadın göçmen denize düştü. Göçmenlerden gelen yardım çağrısı üzerine harekete geçen Kuşadası Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekipler, kısa sürede lastik bota ulaştı. Lastik bottaki düzensiz göçmenler, ekiplerin yardımıyla kurtarılırken, kaybolan 2 kadın için arama ve kurtarma çalışması başlatıldı.

Çalışmada düzensiz göçmenlerden birinin cesedi deniz yüzeyinde, diğerininki ise kıyıya vurmuş halde bulundu. Sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrolde boğularak öldükleri değerlendirilen kadın göçmenlerden kimliği belirlenen Liberya uyruklu 23 yaşındaki Açeng Maryam'ın 5 aylık hamile olduğu ortaya çıktı. Kurtarılan düzensiz göçmenlerin ise işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi'ne gönderileceği öğrenildi.

Eşber Okayer
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?