USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Kur'an'a saygısızlığı seyreden Hollanda'ya tarih dersi: 'Papacı olacağına Türk o

İslam karşıtı PEGIDA temsilcisi Edwin Wagensveld'ın Kur'an-ı Kerim'i yırtıp yere fırlatmasına hiçbir müdahalede bulunmayan Hollanda makamları, 4 buçuk asır önceki bağımsızlık mücadelelelerinde manevi gücünü "hilal" ve "Türk"ten alıyordu.

Kur'an'a saygısızlığı seyreden Hollanda'ya tarih dersi: 'Papacı olacağına Türk o
25-01-2023 11:32
Google News

HABER7

İsveç’te ırkçı Stram Kurs (Sıkı Yön) Partisi lideri avukat Rasmus Paludan’ın Türk büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim’i yakmasıyla başlayan nefret eylemi, Hollanda’ya da sıçradı. Almanya’da kurulan “Batının İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar” isimli PEGIDA hareketinin Hollanda sorumlusu Edwin Wagensveld, Müslümanların mukaddes kitabı Kur’an-ı Kerim’i yırttıp yere attı.

Batı ile İslam medeniyeti arasındaki farkı ortaya koyan 2 tarihi örnekBatı ile İslam medeniyeti arasındaki farkı ortaya koyan 2 tarihi örnek

UTANIN

İsveç’te olduğu gibi Hollanda’da da güvenlik güçlerinin engellemek yerine seyrettiği rezil eylem, Avrupa’daki İslam düşmanlığının ulaştığı korkunç boyutu bir kez daha gözler önüne serdi. Hollanda’nın küstah tavrına Türkiye başta olmak üzere İslam aleminden büyük tepki gelirken, tarihten bir örnek Hollanda idarecilerinin yüzünü kızartacak türde.

BAĞIMSIZLIĞIN SEMBOLÜ 'HİLAL' VE 'TÜRK'

Hollandalılar’ın 4 buçuk asır önce İspanya’ya karşı bağımsızlık mücadelesi verdiği dönemde istiklalin sembolü olarak Türkler belirlenmişti. İki asır süren direniş sürecinde Hollandalılar, manevi gücünü “hilal” şeklindeki şapka ve madalyonlardan almıştı. Milli Savunma Üniversitesi Rektörü ve tarihçi Prof. Dr. Erhan Afyoncu, o dönemi hatırlatarak günümüz Hollanda yönetimine tarih dersi verdi.

Tarih profesörü Erhan Afyoncu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bugün Kuran-ı Kerim'e saygısızlık yapan Hollandalılar, 1568'de İspanya'ya isyan ettiklerinde, Türk bayrağındaki hilalden esinlenerek yaptıkları ve şapkalarında taşıdıkları madalyonun üzerinde ‘Papacı Olacağına Türk Ol’ yazdıklarını çabuk unutmuşlar.” yorumunu yaptı.

Bugün Kuran-ı Kerim'e saygısızlık yapan Hollandalılar, 1568'de İspanya'ya isyan ettiklerinde, Türk bayrağındaki hilalden esinlenerek yaptıkları ve şapkalarında taşıdıkları madalyonun üzerinde "Papacı Olacağına Türk Ol" yazdıklarını çabuk unutmuşlar. pic.twitter.com/HI1T1yphzJ

— Erhan AFYONCU (@eafyoncu) January 24, 2023


Prof. Erhan Afyoncu, Hollandalılar’ın kilisedeki vaazlarda ve savaşlarda düşmana karşı “Papacı Olacağına Türk Ol” sloganını kullandığını belirtti.

Afyoncu, asırlar öncesinde bağımsızlık mücadelesi veren Hollandalılar’ın kullandığı hilal simgeli madalyonların görüntüsüne de yer verdi.

Halil İnalcık’ın “Rönesans Avrupası-Türkiye'nin Batı Medeniyetiyle Özdeşleşme Süreci” isimli kitabının kapağında da Hollanda bağımsızlık mücadelesiyle özdeşleşen madalyonun görseli kullanılmıştı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?