USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Köyü susuz kaldı, muhtar çareyi tankerle su taşımakta buldu

Sivas'ın Şarkışla ilçesinin Çekem köyü muhtarı Halil Yılmaz, köylüsünün susuz kalmaması için her gün 10 kilometre mesafeden tankerle köyüne su getirip, kapı kapı dolaşarak dağıtıyor.

Köyü susuz kaldı, muhtar çareyi tankerle su taşımakta buldu
06-10-2022 04:59
Google News

Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Çekem köyünde yaşanan su sıkıntısına köylüleri canından bezdirdi. Köyde bulunan su kaynağı yılda sadece üç veya dört ay kullanılabilirken, bu yıl tamamen kurudu. Köy muhtarı Halil Yılmaz, köylünün su sıkıntısını giderebilmek için örnek bir fedakarlığa imza attı. Yılmaz, traktörüne eklediği tankerle civar köylere giderek köyüne su taşımaya başladı. Her gün yaklaşık 10 kilometre yol gidip gelen muhtar tankere doldurduğu suyu kapı kapı gezip dağıtıyor. Yılmaz, yetkililere seslenerek bir an önce su sıkıntılarının giderilmesini istedi.

Önemli satır başları:

“Tamamen kurudu ve artık hiç suyumuz kalmadı”“Su olmadığı için köyümüz göç veriyor”“Yetkililer su sorunumuzu çözüme kavuştursun”

Mert Taha Varol - Mustafa Kurtulan - Mehmet Bardak

iha.com.tr üzerindeki haberler özet şeklinde yayınlanmaktadır. Haberin video, fotoğraf ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?