USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Kışın tüketebileceğiniz 5 şifalı çay!

Kar yağışı ve soğuk havaların gelmesiyle birlikte grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların da görülme oranı arttı. Soğuk havanın etkisinden korunmak ve bu tür hastalıklara yakalanmamak için tüketebileceğiniz 5 kış çayı önerisi...

Kışın tüketebileceğiniz 5 şifalı çay!
25-01-2022 19:27
25-01-2022 19:35
GAZİANTEP
Google News

Kış mevsimiyle birlikte gelen soğuk hava beraberinde gribal hastalıkları da getirdi. Pek çok insan ani hava değişiminden olumsuz etkilenerek havanın bir anda soğuması yüzünden hasta oldu. Özellikle mevsim geçişlerinde tüketilecek bitki çaylarıyla hastalık riskini en aza indirmek mümkün. Gribe adeta savaş açan bu şifalı 5 bitki çayı sayesinde hastalıkları karşı korunabilirsiniz

5 ŞİFALI KIŞ ÇAYI

REZENE: Kış mevsimi denilince akla ilk gelen çaylardan biri olan rezene çayı ödem atıcı bir çaydır. Rezene aynı zamanda soğuk algınlığı ve gribe de iyi gelerek insanların mevsim geçişlerini daha kolay atlatmalarını sağlar. Migren hastalarının da rezene tüketerek baş ağrılarını hafiflettiği bilinenler arasında yer alır.

ADA ÇAYI: Adaçayı insanı dinlendiren ve sakinleştiren etkisiyle özellikle bu vakitlerde insanlar tarafından sıkça tercih edilir. Aynı zamanda romatizma ağrılarına ve ağız yaralarına da iyi gelen ada çayının kullanımı son derece yaygındır.

HİBİSKÜS: Antidepresan özelliğiyle bilinen ve bağışıklığı da güçlendiren hibisküs çayı uykusuzluğa ve strese karşı etkilidir. Hibiskus aynı zamanda bağışıklığı da güçlendirerek hastalıklardan korunmanızı sağlar.

IHLAMUR: Ihlamur eski zamanlardan beri gribe ve soğuk algınlığına birebir bitkilerden biridir. Kış aylarında sıkça tüketilen ıhlamur çayı bağırsaklarda şişkinlik, gaz ve kabızlık şikayetlerine de iyi gelir.

LİMONLU ÇAY: Mevsim geçişlerinde limonlu çay içmek vücuttaki toksinlerin atılmasına ve kilo vermeye yardımcı olur. Ayrıca içeriğindeki antioksidan sayesinde bağırsakların düzenli çalışmasına etki eder.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?