USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kendilerine özgü bir teknik kullanıyorlar

"Gaziantep Mezarlık Müdürlüğü ekipleri, mezarlıklar içindeki çatılarda biriken karları akılcı bir yöntemle temizliyor. Yoğun kar yağışının etkili olduğu Gaziantep’te çatılarda ve sundurmalarda biriken karlar büyük bir tehlike arz ediyor. "

Kendilerine özgü bir teknik kullanıyorlar
28-01-2022 14:50
28-01-2022 14:53
GAZİANTEP
Google News

Şehrin birçok noktasında birçok kurum kuruluş ve işyerinin çatısı çökerken Gaziantep Mezarlık Müdürlüğü ekipleri mezarlık birimlerinin çatılarında biriken karı kendi geliştirdikleri bir aparat ile kolayca ve akılcı bir şekilde temizliyor. Olası tehlikelere karşı geniş çatısı bulunan alanları kullanıma kapatan Gaziantep Mezarlık Müdürlüğü bir yandan da çatılarda biriken karları temizliyor ve çatılardaki karları temizleyerek çatı altlarındaki kullanım alanlarını da vatandaşı hizmetine bir an önce açmak için büyük bir gayretle temizliyor.

KAR İLE MÜCADELEDE BAŞARILI EKİP
Gaziantep Belediyeleri içinde 3 yıl üst üste en başarılı ve vatandaş tarafından en çok takdir edilen birim seçilen Gaziantep Mezarlıklar Müdürlüğü, şehre adeta felaketi yaşatan yoğun kar yağışı ile de etkin bir şekilde mücadele ediyor. Yoğun kar yağışına rağmen mezarlık hizmetleri hiçbir aksamaya uğramadan yerine getirilirken Gaziantep’in tüm mezarlıklarında tüm cadde ve geçitler anında araç ve yaya trafiğine açıldı. Cenazelerin define kadar hazırlanmasından tutun da defin sonuna kadar hiçbir aksama yaşanmadan sürdürülen mezarlık hizmetleri vatandaşın takdirini bir kez daha kazanırken Mezarlık Müdürlüğü kar yağışının hafiflemesinin akabinde çatılarda biriken karları da akılcı bir yöntemle temizliyor.

KULLANILMAMIŞ BİR TEKNİK
Çatılarda biriken karların tehlike arz etmesinden dolayı çatı altlarını kullanıma kapatan Gaziantep Mezarlık Müdürlüğü birimleri çatılardaki karları hızlı ve akılcı bir yöntemle temizliyor ve çatılardaki karları hızlı bir şekilde temizleyerek çatılardaki çökmelerin önüne geçmek ve olası tehlikeleri önlemek için büyük bir gayret gösteriyor. Kendilerine has bir kar küreme aleti yapan Gaziantep Mezarlık Müdürlüğü ekipleri geliştirdikleri aletin sapını uzun tutarak ve aletin tabanına iki adet küçük tekerlek monte ederek hem ulaşılması güç yüksek çatılar üzerindeki biriken karlara ulaşabiliyor hem de geliştirilen alettin çatı üstünde kolayca kaymasını sağlıyor. Bununla da yetinmeyen ekipleri geliştirdikleri kar küreme aletine monte ettikleri yaklaşık 5 metrelik kaygan kumaş ile çatıdaki karlara dokundukları anda karların kolayca çatıdan yere dökülmesini sağlıyor. Bu yöntem ile çatıdaki ve yüksek yerlerdeki karları kolayca temizleyen Gaziantep Mezarlıklar Müdürlüğü ekipleri kar ile mücadeleleri ile de vatandaşın takdirini toplamaya devam ediyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?