USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kahramanmaraş merkezli depremlerde 6 bin 234 kişi hayatını kaybetti, 37 bin 11 kişi yaralandı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde 6 bin 234 kişi hayatını kaybetti, 37 bin 11 kişi yaralandı
08-02-2023 10:19
Google News
Ankara

AFAD, saat 06.15 itibarıyla Kahramanmaraş merkezli depremlerde 6 bin 234 kişinin hayatını kaybettiğini, 37 bin 11 kişinin yaralandığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 10 ilde 3 aylık olağanüstü hal ilan edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bilgi Koordinasyon Merkezi'nde yaptığı açıklamada 10 ilde 3 aylık olağanüstü hal ilan edildiğini bildirdi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından yapılan açıklamada, en büyüğü Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğünde toplam 312 deprem meydana geldiği belirtildi.

Gaziantep'te özel harekat polisleri, enkaz altından biri çocuk 2 kişiyi kurtardı https://t.co/1tJgEjgl3s pic.twitter.com/e8WjkHNwKl

— ANADOLU AJANSI (@anadoluajansi) February 7, 2023

Enkaz altında kalan vatandaşları kurtarma çalışmaları sürüyor

Göçüklerin bulunduğu bölgelerde AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, polis ve jandarma ekipleri aralıksız çalışıyor.

Gaziantep’te yıkılan Furkan Apartmanı’nın enkazından 28 saat sonra anne ve 3 çocuğu kurtarıldı https://t.co/LKTOhtQaqd pic.twitter.com/e7OaQaoFTu

— ANADOLU AJANSI (@anadoluajansi) February 7, 2023

Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman, Şanlıurfa ve Malatya'daki deprem bölgelerinde arama-kurtarma çalışmaları sabaha kadar devam etti.

Tekirdağ'dan Hatay'a ulaşan AFAD ekipleri 14 aylık bebeği enkazdan kurtardı pic.twitter.com/XSonVlI1Ru

— ANADOLU AJANSI (@anadoluajansi) February 7, 2023

Geceden itibaren Türkiye'nin farklı illerinden bölgeye sevk edilen ekiplerin de deprem bölgesine ulaşmasıyla arama kurtarma çalışmaları hız kazandı.

• Sağlık çalışanları ve arama kurtarma ekiplerine öncelik veriliyor
• İhtiyaçlara ve havalimanlarının durumuna göre illere gönderiliyorlar

Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle bölgelerde görev yapmak isteyen yüzlerce gönüllü, İstanbul Havalimanı’nda toplandı pic.twitter.com/jEOzvQrTUG

— ANADOLU AJANSI (@anadoluajansi) February 7, 2023

TSK'nın "hava yardım koridoru" gece boyunca çalıştı

Bölgeye arama kurtarma ekiplerinin ulaştırılması için Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından oluşturulan "hava yardım koridoru" gece boyunca açık kaldı. Aralarında A400M nakliye uçaklarının da bulunduğu 37 hava aracıyla, arama kurtarma ekipleri, araçlar ve yardım malzemeleri taşındı.

Milli Savunma Bakanlığı'nın deprem bölgesindeki arama-kurtarma çalışmalarına 3 binin üzerinde Mehmetçik katkı sağlıyor https://t.co/3cOa6eyrcl pic.twitter.com/CN8p7ZZpG2

— ANADOLU AJANSI (@anadoluajansi) February 7, 2023

"Uçan kaleler" de deprem bölgesinde

MSB, 2'nci Kolordu İstihkam Alay Komutanlığında görevli personelin de arama kurtarma faaliyetlerine destek için deprem bölgesine hareket ettiğini duyurdu.

TSK, bölgeye personel ve yardım malzemesi nakli için aralarında "uçan kale" olarak nitelendirilen CH-47 Chinook tipi helikopterlerin olduğu genel maksat helikopterleri de sevk ediyor.

Kahramanmaraş'ta Sözler Apartmanı'nın enkazı altında kalan Dilara Aktaş depremden 28 saat sonra kurtarıldı https://t.co/x68hG2k8iJ pic.twitter.com/aNJfJW5imI

— ANADOLU AJANSI (@anadoluajansi) February 7, 2023

Bölgeye destek ve yardım seferberliği

Türkiye genelinde deprem bölgesine yapılan yardımlar da devam ediyor.

Vatandaşlar bebek bezi, battaniye, elektrikli ısıtıcı, temizlik ürünleri, kuru gıda ve birçok malzemeyi yardım noktalarına ulaştırdı.

Suriye'de ölenlerin sayısı 2 bin 530'a çıktı

Depremlerde, Suriye'nin çeşitli bölgelerinde ölenlerin sayısı 2 bin 530'a, yaralananların sayısı ise 4 bin 645'e yükseldi.

ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?