USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Japonya Başbakanı Suga'dan BM'de "Kuzey Kore umudu" mesajı

Japonya Başbakanı Suga Yoşihide, Amerika ve Kuzey Kore ortada "nükleerden arındırma" başlıklı müzakerelerine "Kuzey Kore'nin yanaşacağı umudu" taşıdığını söyledi.

Japonya Başbakanı Suga'dan BM'de
25-09-2021 08:27
Google News
Tokyo

Japonya Başbakanı Suga Yoşihide, Birleşmiş Milletler (BM) 76. Genel Kuruluna seslenme kılmak gibi gönderilmiş olduğu videoteyp mesajda aut politika, güvenlik, sağlık, spor mevzularına değindi.

Yeni kimse koronavirüsle (Kovid-19) ile mücadelede dünyanın değme köşesinde aşılara adaletli erişimin sağlanması icap ettiğini kail Suga, aşılama yardımlarında 60 milyon düze hedefini yineledi.

Yaz aylarında planlı 2020 Tokyo Oyunlarına bağlı Suga, nice zorluklarla beniz yüze mevrut adamlık için, arsıulusal turnuvanın "küresel müşterek dayanışma" oluşturduğunu belirtti.

Suga, "Bu yaz oyunların düzenlenmesine müteveccih ayrışık görüşler varken biz, ev sahibi diyar kendisine sorumluluklarımızı namına getirdik ve kalburüstü olduk" dedi.

Komşu Çin'in diyalekt tehditkar faaliyetlerine yer veren Suga, Japonya'nın "Serbest ve Açık Hint-Pasifik" vizyonunun yaşama geçirilmesi düşüncesince çabaladığını kaydetti.

Suga, "Bizden öncekilerin kasılma etmiş olduğu demokratlık ve hukukun üstünlüğü korunmalı. (Vizyon) Bu önemli görevde ayrımsız fikirdeki ülkelerle çalışacağız." diyerek konuştu.

Kuzey Kore'nin roket denemelerini kınadığını yineleyen Suga, bu denemelerin "Japonya'nın güvenliğini tehdit" ve BM Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal ettiğini söyledi.

Suga, Washington ve Pyongyang ortada "nükleerden arındırma" başlıklı diplomatik efor ve diyaloglara "Kuzey Kore'nin yanaşacağına müteveccih çelimli müşterek umut" taşıdığını kaydetti.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?