USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İşte Türk SİHA'larının demir yığınına çevirdiği PKK'nın petrol rafinerisi

TSK'nın ilk kez vurduğu PKK'nın petrol rafinelerinden Kamışlı'daki tesis yakından görüntülendi.

İşte Türk SİHA'larının demir yığınına çevirdiği PKK'nın petrol rafinerisi
25-11-2022 17:56
Google News

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK/YPG kontrolündeki petrol rafinelerine yönelik ilk kez düzenlediği operasyonla terör örgütünün finans kaynakları parçalandı.

TSK, Suriye'nin kuzeyindeki Haseke ve Kamışlı'daki petrol tesislerini SİHA'larla vurdu. Pençe Kılıç Hava Harekatı kapsamında vurulan rafineriler kullanılamaz hale geldi.

Kamışlı ilçesinde bulunan ve PKK'nın "Dicle Petrol İstasyonu" olarak isimlendirdiği tesis, 23 Kasım'da 3 farklı taarruzla bombalandı. Bombardıman sonucunda 6 petrol türbininin tamamının kullanılamaz hale geldiği kaydedildi.

TSK'nın vurduğu o petrol rafinerisi yakından görüntülendi. Hurda yığınına dönüşen petrol tesisinin yeniden faaliyetinin bu şartlarda imkansıza yakın olduğu bildirildi.

BAKAN AKAR: 254 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Pençe-Kılıç Harekatı'na ilişkin açıklamalarda bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Hava ve kara ateş destek vasıtalarıyla yapılan cezalandırma atışlarıyla devam ediyor. Harekatta şu ana kadar 471 hedef ateş altına alındı, 254 terörist etkisiz hale getirildi." demişti.

471 HEDEF ATEŞ ALTINDA

Son dönemin en büyük, kapsamlı ve etkili hava harekatı ile başlayan Pençe-Kılıç Harekatı'nın başarıyla devam ettiğini belirten Akar, "Harekat, hava ve kara ateş destek vasıtalarıyla yapılan cezalandırma atışları ile devam ediyor. Harekatta şu ana kadar 471 hedef ateş altına alındı, 254 terörist etkisiz hale getirildi." diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?