USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İşte CHP'nin devlet anlayışı! Depremzedelere 8'er çivi yardım

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem sonrası ailelere evlerini 1 yılda teslim edeceğini açıklayan hükümeti eleştiren CHP'nin, tek başına iktidar olduğu 1939 Erzincan depremi döneminde depremzedelere 8'er çivi yardımda bulunduğu ortaya çıktı.

İşte CHP'nin devlet anlayışı! Depremzedelere 8'er çivi yardım
23-02-2023 17:56
Google News

    Haber7-Özel

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 ve ardından Elbistan'da meydana gelen 7,6'lık depremler çok sayıda vatandaşımızın ölümüne neden oldu. Türkiye bir yandan enkaz altındaki vatandaşlarını kurtarırken, diğer yandan ise depremin oluşturduğu yıkımın yaralarını sarmaya başladı. İlk etapta depremzedelere çadır ve konteyner evler dağıtılırken Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedelerin evlerinin 1 yıl içerisinde yeniden yapılarak teslim edileceğini açıkladı.

Türkiye Cumhuriyeti devleti tüm imkanlarıyla depremin ortaya çıkardığı yıkımı ortadan kaldırmak isterken muhalefet ise siyasetçileri ve medyası ile hükümeti hep bir ağızdan eleştirmeye başladı. 

Birlik olmak yerine ilk günden beri bölgede yaraları sarmaya çalışan hükümeti hedef CHP'nin sicili de ortaya çıktı. CHP'nin hükümet olduğu 1939 yılında bu tür afetlerde uyguladığı politika dönemin gazetelerinde gözler önüne serildi. 

DEVLETTEN HER EVE 8 ÇİVİ

Erzincan depreminde yaklaşık 1 ay sonra 1 Şubat 1940 tarihinde yayınlanan Akşam Postası gazetesinde CHP hükümetinin depremzedelere aile başına 8 çivi verdiği yazıldı. Dönemin yayın organlarından biri olan Akşam Postası haberinde "Zelzele sahasında dün bahsettiğimizden başka bir köyde de aile başına sekize çivi tevzi edilmiş." sözleri yer aldı. Devletin fıkra gibi olan 8 çivilik yardımını eleştiren gazete haberinde "Fakat sekiz çivi ile bir ev inşa etmenin sırrı köylülere öğretilmemiş." ifadelerine yer verildi.

DEVLET, TEK PARTİ DÖNEMİNDE YOKTU

Türkiye'nin en şiddetli depremlerinden biri 27 Aralık 1939 yılında Erzincan'da meydana geldi. 7,8 büyüklüğündeki 50 saniye süren depremde toplam 32 bin 968 kişi öldü, 100 binden fazla insan ise yaralandı. CHP'nin tek parti döneminde gerçekleşen bu depremde devletin depremzedeleri bir başına bıraktığı dönemin gazete manşetlerinde görüldü.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?