USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İsmail Hakkı Pekin'den muhalefete sert tepki: Bu iş çocuk oyuncağı değil

Habertürk'te Nedir Ne Değildir programına katılan İstinye Üniversitesi GÜVSAM Direktörü emekli İstihbarat Daire Başkanı İsmail Hakkı Pekin Suriyeli mülteciler konusuna değinirken muhalefete sert tepki gösterdi.

İsmail Hakkı Pekin'den muhalefete sert tepki: Bu iş çocuk oyuncağı değil
06-05-2022 00:41
Google News

Habertürk TV'de Mehmet Akif Ersoy'un sunduğu Nedir Ne Değildir programına katılan İstinye Üniversitesi GÜVSAM Direktörü emekli İstihbarat Daire Başkanı İsmail Hakkı Pekin Suriyeli mülteciler konusuna değinirken mülteciler konusunda muhalefete sert tepki gösterdi. 

TÜRK VE SURİYELİ ÇETELERİN ÇIKMASI MI BEKLENİYOR

Türkiye'de son günlerde mültecilere yönelik oluşan tepkinin tamamının vatandaşın tepkisi olmadığını söyleyen İsmail Hakkı Pekin, bu tepkinin körüklendiğini belirterek "Yarın birgün Türk çeteler oluşturularak Suriyelilere saldırdılar, ya da Suriyeliler çeteler oluştururak halka saldırırsa ne yapacağız.  Bu işin içinden nasıl çıkacağız" diye sordu. 

ALEVİLERİN EVLERİNİN İŞARETLENEREK ATEŞ AÇILMASINI HATIRLATTI

Bu olayın bir provokasyon ve savaş şekli olduğuna dikkat çeken Pekin bunun hibrit savaşın bir bölümü olduğunu vurgulayarak "Türkiye'de bu konuda bir başkaldırı oluşabilir" uyarısında bulundu. Pekin "Biz bunu daha önce gördük. 1978'de Digor'da, daha sonra Kahramanmaraş'ta Alevilerin evlerinin işaretlenerek makineli tüfeklerle ateş edildiğini, karşılıklı olarak kavga edildiğini gördük. Bunu başka yerlerde de yaptılar. Benzer durum Gazi olaylarında da yaşandı." dedi. 

YANLIŞ YAPIYORLAR, SONRADAN AKILLARI BAŞINA GELECEK AMA İŞ İŞTEN GEÇECEK

Bu konunun ciddi olarak ele alınması gerektiğini ve vatandaşı tahrik etmekten kaçınılması gerektiğini söyleyen Pekin siyasetçilerin bu konudaki yaklaşımlarının yanlış olduğunu söyledi.  Vatandaşın devlet gibi olayı algılamasının söz konusu olmayacağını belirten Pekin sözlerini şöyle sürdürdü "Devlet sorunu zamana yayar, bekasını hedef alır, kendisine tehdit olup olmadığına bakar, ancak vatandaş olayı doğrudan kendisine hedef olarak görebilir. Muhalefetin bu konuda sürekli olarak gündemde tutması ve hükümeti sıkıştırmasını uygun görmüyorum. Yanlış yapıyoruz. Sonradan aklımız başımıza gelir ama işi bir daha çözemeyiz." 

MÜLTECİLERİN OTOBÜSLERE DOLDURULUP GÖNDERİLMESİ TÜRKİYE'NİN İMAJINI YERLE BİR EDER

Mültecileri araçlara koyup göndermenin de mümkün olmadığını bunun yapılması halinde Türkiye'nin yıllarca oluşturduğu imajın bir anda tam tersine döndürleceğine dikkat çeken Pekin "Zamanında bunu yaptılar şimdi de otobüslere koyup gönderiyorlar diyecekler." dedi. 

ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?