USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İffet Polat, Kılıçdaroğlu ve Akşener'in iddiasını çürüttü: Boğaziçi'nin yakasından düşün

İffet Polat, "Tahliyesi yapılan Boğaziçi Mezunlar Derneği değil, Ladin AŞ'dir" diyerek muhalefetin iddiasının yalan olduğunu açıkladı. Polat, "Boğaziçi'nin yakasından düşün. Anadolu'nun çocuklarını, üniversitesini size yedirmeyeceğiz" dedi.

İffet Polat, Kılıçdaroğlu ve Akşener'in iddiasını çürüttü: Boğaziçi'nin yakasından düşün
03-02-2023 18:58
Google News

AK Parti İstanbul Milletvekili İffet Polat, Boğaziçi Mezunlar Derneğine (BÜMED) tahsis edilen ormanlık alan ve kapalı alanın, üniversiteye verilen 160 bin lira kira karşılığında Ladin AŞ tarafından işletildiğini belirterek, muhalefetin iddia ettiği gibi bu alandan BÜMED'in değil, Ladin AŞ'nin tahliye edildiğini söyledi.

Polat, kendisi gibi Boğaziçi Üniversitesi mezunu olan AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Berat Çonkar ve AK Parti Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan ile Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Türkiye’nin en seçkin ve kıymetli üniversitelerinden olan Boğaziçi Üniversitesinde son dönemlerde yaşanan olaylar hakkında yaptığım basın açıklamam.

“Muhalefetin iddia ettiği gibi bu alandan BÜMED değil, Ladin A.Ş tahliye edilmiştir.”@AAsumanErdogan @beratconkar @UniBogazici pic.twitter.com/Kf32gQUD4y

— İffet Polat (@iffetpolat) February 2, 2023

KILIÇDAROĞLU VE AKŞENER'İN İDDİASI

İffet Polat, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de gündeme getirdiği, BÜMED'in güdümündeki ticari bir işletme tarafından kiralanan alanın sözleşmesinin sona ermesi ve bu alanın üniversitenin ihtiyaçları doğrultusunda kullanılması için boşaltılmasının talep edilmesine yönelik tartışmalara değindi.

BÜMED'İN SKANDALLARI

Polat, BÜMED'e ilişkin şu bilgileri paylaştı:

"BÜMED, Boğaziçi Üniversitesi mezunları tarafından kurulmuş 3 mezun derneğinden biridir. 1994 yılında o dönemin rektör ve idarecileri tarafından BÜMED'e yönetim binalarının ve sosyal tesislerinin bulunduğu 8 bin 80 metrekarelik ormanlık alan ve 3 bin metrekarelik kapalı alan tahsis edilmiştir. Bu dönemde 2,5 milyon dolar bağışla bu tesisi yaptığını iddia eden BÜMED, bugün değeri yaklaşık 150 milyon dolar olan bu alanı gönlünce kullanmıştır. Diğer dünya üniversitelerinde mezunlar okula, öğrenciye, laboratuvar, sınıf, fakülte binası, araştırma bursları vesaire verirken bunlar kendilerine köşk ve eğlence alanı yapmışlardır.

BÜMED, 2004 yılında çıkarılan 5072 sayılı kanun gereğince 'üniversite mezun dernekleri, üniversite kampüsleri içinde yer alamaz' emrini bir hülle ile şimdi bu sosyal tesisi işleten Ladin AŞ adlı şirkete aktarıyor. Aslında tahliyesi yapılan BÜMED değil Ladin AŞ'dir. BÜMED'in merkezi Üsküdar'dadır. Ladin üzerinden BÜMED bu sosyal tesisleri işletmiştir. Üniversiteye sadece aylık 160 bin TL kira vererek düğünler ve balolar için kiralamış ve kazanç temin etmiştir. Gördüğünüz gibi konu tamamen duygusaldır."

Eğitim alanları içinde ve yakınında alkol satışı yapılamayacağına ilişkin kanun hükmüne aykırı olarak bu süreç boyunca BÜMED'in alkollü içecek satışı yaptığını dile getiren Polat, "Geçen sene bu satışa üniversitenin ve belediyenin uyarıları ve cezaları ile son verilmiştir." dedi.

Boğaziçi gösterileri süresince BÜMED'in göstericilere bu sosyal tesisin kampüse bütünleşik yapısından dolayı lojistik destek sağladığını aktaran Polat, "Muhalefet ve yandaş medyadan, 'BÜMED, yerinden edildi' çığırtkanlıkları yükselirken, ana kampüs içinde atıl alan yoktur ve üniversitenin öğrencilerine ve hocalarına yer lazımdır. En uygun olan da BÜMED'in ve hüllecisi Ladin'in o alandan tahliyesidir." ifadelerini kullandı.

"BOĞAZİÇİ'NİN YAKASINDAN DÜŞÜN"

Yeni Boğaziçi Rektörü Prof. Dr. Naci İnci'nin ve ekibinin özverili çalışmalarıyla Boğaziçi Üniversitesine, tarihinde yapılmayan yenilikler yapıldığını anlatan Polat, "Bundan sonraki en önemli hedef, Boğaziçi'nin Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve milletinin menfaatlerine uygun olarak Türkiye'nin ve dünyanın bilimsel müktesebatına katkıda bulunmasıdır. Türkiye'nin açık ara ilk bininin yüzde 70'ini alan bir üniversitenin potansiyeli iki üç tane muhteris, ne idüğü belli olmayan odakların maşası olan akademisyen ve mezunun isteklerine teslim edilemez." diye konuştu.

Bu konuda uyarıda bulunduklarını belirten Polat, "Devletin ve milletin kaynaklarını, evlatlarını size heba ettirmeyiz. Devletin atadığı görevlilere engel olmak ve engel olunmasına teşvik suçtur. Şimdi sesi yüksek çıkan Boğaziçi Üniversitesini kirli işlerine, planlarına alet eden başta muhalefet olmak üzere eğitimi sabote etmeye çalışan, öğrencilerimiz ve öğretim görevlileri üstünde mahalle baskısı kuran azgın azınlığa sesleniyorum: Boğaziçi'nin yakasından düşün. Anadolu'nun çocuklarını, üniversitesini size yedirmeyeceğiz." dedi.

En kısa zamanda Boğaziçi Üniversitesinin hak ettiği başarıya tekrar kavuşacağını ve ülkeye değer katmaya başlayacağını dile getiren Polat, Boğaziçi Üniversitesine devletin katkısı ve yatırımlarının devam edeceğini söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?