USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Paul: Büyük bir Türk kahvesi hayranıyım

Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Virander Paul, "Büyük bir Türk kahvesi hayranıyım. İyi bir fincan Türk kahvesi olmadan Türk mutfağı tamamlanmış sayılmaz. Benim de kendime ait bir fincan koleksiyonum var." dedi.

Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Paul: Büyük bir Türk kahvesi hayranıyım
07-12-2022 17:18
Google News
Ankara

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 30 Kasım'da güven mektubunu sunarak Hindistan'ın Ankara Büyükelçiliği görevine başlayan Paul, 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü dolayısıyla AA muhabirine Türk kahvesi kültürüyle ilgili açıklamada bulundu.

Paul, Türk kahvesine olan ilgisini vurgulayarak "Büyük bir Türk kahvesi hayranıyım. İyi bir fincan Türk kahvesi olmadan Türk mutfağı tamamlanmış sayılmaz. Benim de kendime ait bir fincan koleksiyonum var. Bu, onlardan biri. Sanırım görev süremi bitirdiğimde farklı şekil ve renklerde Türk kahvemin tadını çıkarabileceğim, harika bir Türk fincanı koleksiyonum olacak." dedi.

Türk kahvesi hakkında daha önce birçok şey duyduğunu belirten Paul, "Bence buraya, Türkiye'ye gönderilmiş olmam, bu harika içeceğin nüanslarını ilk elden deneyimlemem için harika bir fırsat. Bu konuda giderek daha fazla şey öğreniyorum ve yeni Türk kahvesi çeşitleri deniyorum." diye konuştu.

Büyükelçi Paul, Türk kahvesinin pişirme yönteminin de farklı olduğunu söyledi.

Paul, "Popülerliği nedeniyle bu ülkede Türk kahvesi gününün kutlanmasının çok doğal olduğunu düşünüyorum. Sadece şunu söyleyebilirim ki, benim gibi bu ülkeye belirli bir süre için gelen insanlar ve hatta turistler kısa bir süre için gelse bile bundan zevk almamak ve beğenmemek mümkün değil. Bu, harika." değerlendirmesinde bulundu.

5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü

Türk kahvesi, 2013'te Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne dahil edildi.

Kabul edildiği tarih olan 5 Aralık, her yıl "Dünya Türk Kahvesi Günü" olarak kutlanıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?