USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Haftaya damga vuran pozisyonlar

Dün oynanan Galatasaray - Göztepe ve Hatayspor - Fenerbahçe maçlarında yaşanan tartışmalı pozisyonları eski hakemler değerlendirdi.

Haftaya damga vuran pozisyonlar
27-09-2021 13:17
Google News

Süper Lig'de 7. hafta maçında Fenerbahçe, deplasmanda Hatayspor'u yenerek maç fazlasıyla liderliğe oturdu. Galatasaray, TT Arena'da 4 maçlık galibiyet hasretini Göztepe'yi 2-1 mağlup ederek giderirken, çok sayıda eksikle İzmir'e giden Beşiktaş, deplasmanda Altay'a 2-1 mağlup oldu.

Haftanın en dikkat çekici skorları Sivasspor ve Adana Demirspor'dan geldi. Karagümrük ve Gaziantep FK haftanın hayal kırıklığına uğrayan takımları oldu.

Bir diğer maçta Antalyaspor, Öznur Kablo Malatyaspor karşısında kazandı. Giresunspor ise bu hafta da galibiyet elde edemedi. Karadeniz ekibi bu kez Kayserispor ile 1-1 berabere kaldı. Aykut Kocaman'ın Başakşehir'i ise Çaykur Rizespor'u 3-0 mağlup etti. 

Bu hafta özellikle Galatasaray - Göztepe ve Hatayspor - Fenerbahçe maçlarındaki tartışmalı pozisyonlar çok konuşuldu.

Tartışılan iki pozisyon Hakem hocaları ne dedi

KIM MIN JAE'NİN MÜDAHALESİ PENALTI MI?

Hatayspor'un Fenerbahçe'yi ağırladığı mücadelede sarı lacivertlilerin Koreli oyuncusu Kim Min Jae'nin ceza sahası içerisinde topu kornere gönderdiği pozisyon tartışmalara yol açtı.

Deniz Çoban, yayıncı kuruluştaki Trio programında, "Bu el destek eliyse penaltı verilmez. Bizim görmediğimiz, oyuncu topa kafasıyla vuruyor mu? Ama bizim görmediğimiz bir açıdan VAR'ın önünde bunun kafaya değdiğini doğrulayan bir açı varsa penaltı olmaz. Ben pozisyonun penaltı olduğunu düşünüyorum." dedi.

KİM NE DEDİ?

Lale Orta: "Penaltı."
Bülent Yıldırım: "Penaltı."
Deniz Çoban: "Penaltı."

Pozisyonu gördüğü açıdan penaltı olarak değerlendirdiğini belirten TRT Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, "Kim Min-Jae'nin pozisyonu benim gördüğüm açıdan penaltı. Eline çarpıyor diye gözüküyor ama sonradan başka bir açı çıkar mı bilemiyorum. Şöyle bir tez söylenebilir: Destek eline gelirse verilmez diye. Yavaş yavaş oynattım eli de yere gelmeden önce topla buluşuyor. Benim gördüğüm açıdan penaltı" ifadelerini kullandı. 

Eski hakemlerden Ahmet Çakar ise "Kim Min Jae'nin pozisyonu penaltı değil." yorumunu yaptı.

Sosyal medyada pozisyonun penaltı olmadığını iddia eden taraftarlar ise IFAB kuralını içeren paylaşımlarda bulundu;

- Bir oyuncunun düşerken destek için kollarını vücudu ile zemin arasına koyması doğaldır.

Tartışılan iki pozisyon Hakem hocaları ne dedi

BU KEZ CİCALDAU...

Mücadelenin 28. dakikasında sarı-kırmızılıların ceza sahası içinde oluşan karambolde top Cicaldau'nun eline çarptı ve İzmir ekibi penaltı bekledi. Bu pozisyon da tartışmalara neden oldu ve gözler hakem hocalarına çevrildi.

Deniz Çoban, pozisyonla ilgili, "Yere düşen bir oyuncunun kolları bu şekilde olur. Vücut pozisyonunda bir anormallik yok. Elin topa giden bir hareketi yok. Top eline düşüyor. Bu klasik bir çarpma. Bunu penaltı diye asla düşünmeyiz. Tamamen doğal pozisyonda olan eline düşüyor. Hakemin devam kararı doğru." yorumunda bulundu.

Yine eski hakemlerden Deniz Ateş Bitnel, "Cicaldau'nun eline temas eden top Penaltı olmaz . El doğal konumda genişleme yok." dedi.

Erman Toroğlu'nun pozisyonla ilgili yorumu ise "Cicaldau'nun elle oynaması penaltı." şeklinde oldu.

Maçın ikinci yarısında Göztepe bir pozisyonda topun Galatasaray'ın stoperi Alpaslan Öztürk'ün eline çarptığı gerekçesiyle penaltı bekledi. Hakem "devam" dedi. Galatasaraylılar ise Lourency'nin Alpaslan'a dirsek attığı gerekçesiyle bir pozisyonda penaltı bekledi. Hakem yine devam dedi.

Çakar o müdahaleyi değerlendirdi! Karar penaltı olmalıydı

Pozisyonla ilgili Ahmet Çakar, "Bir korner atışında Göztepeli defans oyuncusu, ceza alanı içinde top havadayken koşan Galatasaraylı Alpaslan'ın suratına dirsek atıyor. Karar penaltı olmalıydı. En azından bir sarı kart ama hakem görmedi, VAR da davet etmedi." dedi.

Erman Toroğlu da Göztepeli oyuncunun Galatasaraylı Alpaslan Öztürk'e ceza sahasında yaptığı hareketin de penaltı olduğunu ifade etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?