USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Hafızların “Abdullah Hocası” dualarla anıldı

Ömrünü hafız yetiştirmeye adayan ve bu yolda binlerce gencin yetişmesine vesile olan Abdullah Ustaosmanoğlu Hocaefendi, vefatının yıl dönümünde Sakızağacı Şehitliği’ndeki mezarı başında dualarla anıldı.

Hafızların “Abdullah Hocası” dualarla anıldı
18-03-2023 23:39
Google News

İstanbul Bayrampaşa Yeşil Cami Kuran Kursu İlme Hizmet Vakfı Başkanı Abdullah Ustaosmanoğlu, vefatının üçüncü yılında dualarla anıldı. Edirnekapı Sakızağacı Şehitliği’nde düzenlenen programa, yetiştirdiği hafızlar ve sevenleri katıldı. Kabri başında önce çeşitli sureler okundu daha sonra da yıl boyunca onun adına yapılan hatimlerin duası edildi. Programda, 18 Mart vesilesiyle Çanakkale şehitleri de unutulmadı.

“3 meziyet de onda var!”

Hocanın talebelerinden Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan da programa katılım sağlayanlar arasındaydı. 18 Mart Şehitleri Anma Günü vesilesiyle tüm şehitlere rahmet okuyarak konuşmasına başlayan İzani Turan, öğrencileri olarak hocalarına rahmet okumak amacıyla bir araya geldiklerini belirtti. Turan, şunları söyledi:

“Peygamberimiz bir Hadis’i Şeriflerinde şunu ifade ediyor. Bir insan öldüğü zaman üç şey onu takip eder. Biri sadakayı cariyesi, diğeri kendisinden istifade edilen ilmi ve sonuncusu da kendisine dua eden evladı. Hocamız, tüm bu üç vasfı da kendi üzerinde topluyor. Rabb’im rahmet eylesin."

“Hem hüzünlü hem sevinçliyiz!”

Anma programının ardından açıklamalarda bulunan oğlu Bahattin Ustaosmanoğlu ise şöyle konuştu:

“Bugün, sevgili babacığım Abdullah Ustaosmanoğlu'nun vefatının üçüncü yıl dönümünü vesilesiyle sevenleri ve talebeleriyle bir aradayız. Bir yanımız hüzünlü, diğer yanımız sevinçli. Rabb’im daha nice yıllar böyle hizmet ettiği hafızları ve sevenleriyle beraber onu anmayı nasip etsin. Kendisi, cenazelerden hiç geri kalmayan bir şahsiyetti. Bu vesileyle cami cemaatimiz ve hafızlarımız bizi yalnız bırakmadılar. Babamızı kaybetmenin hüznünü ve dostlarımızla birlikte anmanın sevincini yaşıyoruz. Rabb'im kabul eylesin.”

İkramlar yapıldı

Program, Yeşil Cami’de yapılan ikramın ardından son buldu.

3 yıl önce vefat etmişti

Bayrampaşa Yeşil Camii Kuran Kursu, Arnavutköy Taşoluk Yeşil Camii Kuran Kursu ve Of Tavşanlı Kuran Kursu'nun kurucusu, binlerce hafız ve hoca efendinin yetişmesinde emeği olan, ilim ve hizmet insanı Abdullah Ustaosmanoğlu, 16 Mart 2020 Pazartesi gecesi tedavi gördüğü Arnavutköy Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti.

Hafızların “Abdullah Hocası” kimdir?

1936 yılında Trabzon ili Of ilçesi Tavşanlı Köyü’nde dünyaya geldi. Hafızlık eğitimini; İsmailağa Camii Emekli İmam Hatibi Mahmut Ustaosmanoğlu, Hafız İsmail Özer ve İstanbul Emekli Vaizi İlyas Vanlıoğlu Hocaefendi’de tamamladı. Kurra Hafız Mehmet Rüştü Aşıkkutlu Hocaefendi’den talim; Osmanlı Medreseleri Dersiamlarından Dursun Fevzi Güven Hocaefendi’den Arapça, Gönenli Mehmet Efendi’den tecvid, Mahmut Ustaosmanoğlu’ndan ise fıkıh, tefsir ve hadis eğitimleri aldı.

1952 yılında evlendi. 1957 yılında Küçükköy Merkez Camii’nde fahri imam hatiplik görevine başladı. 1963 yılında temelleri henüz atılmış olan Bayrampaşa Yeşil Camii’ye atandı. İmamlık vazifesinin ardından, “En güzel Kuran’ı Kerim Kurslarını açma” gayesiyle bir ekip kurdu ve uzun soluklu bir yola çıktı. 1978 yılında yavru vatan Kıbrıs’a sahip çıkma gayesiyle Gazi Magosa’da bir Kuran Kursu’nu hizmete açtı. Devam eden yıllarda Kazakistan’ın eski başkenti Almatı’da başta merkez camii olmak üzere 5 farklı caminin inşasına ve hizmete açılmasına öncülük etti. Yetiştirdiği hafızlarıyla birlikte 1996 yılında, Arnavutköy Taşoluk Yeşil Camii’nin temellerini attı. 65 yıldır kesintisiz eğitim veren Bayrampaşa’daki kurs, yetiştirdiği binlerce hafız vesilesiyle adından sıkça “Hafız Fabrikası” diye söz ettirdi.

42 yıl 5 ay imam ve Kuran’ı Kerim öğretmenliğinin ardından 2001 yılında resmi olarak emekliye ayrıldı. “Müslümanın, hele de hocanın emeklisi olmaz ancak rahmetlisi olur” anlayışıyla emekliliğinde de il il, sokak sokak gezerek milletin evlatlarına hizmet etmeyi sürdürdü. 16 Mart 2020 tarihinde Hakk’ın rahmetine kavuştu. Yeşil Camii Kuran Kursu bünyesinde yetiştirdiği ve sayısı binleri aşan hafızlar; imamlık, müezzinlik, vaizlik, müftülük, doktorluk, öğretmenlik, mühendislik, tüccarlık ve gazetecilik gibi çeşitli meslek dallarında hizmet vermeye devam ediyor.

Abdullah Hoca, aynı zamanda geçtiğimiz yıl vefat eden İsmailağa Cemaatinin Lideri Mahmud Ustaosmanoğlu’nun da amcasının oğlu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?