USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Göçerler, kar ve tipi nedeniyle Faraşin Yaylası'nda mahsur kaldı

Şırnak'tan hayvanlarıyla Hakkari'ye gitmek için yola çıkan göçerler, kar ve tipi nedeniyle Faraşin Yaylası'nda mahsur kaldı.

Göçerler, kar ve tipi nedeniyle Faraşin Yaylası'nda mahsur kaldı
10-05-2022 17:28
Google News
Şırnak

Kışlaklarda 6 ay yaşamlarını sürdüren göçerler, havaların ısınmasıyla hayvanlarını yaylalara götürmek için zorlu yolculuğa başladı.

Cizre ilçesinden Hakkari'ye gitmek için 15 gün önce yola çıkan göçerler, yolda aniden bastıran kar ile tipiye hazırlıksız yakalandı.

2 bin 625 rakımlı Faraşin Yaylası'nda mahsur kalan göçerler, Beytüşşebap ilçesine bağlı Yeşilöz köyündeki evlere sığındı.

Göçerlerden Servet Polat, dün başlayan ve sabaha kadar süren kar ve tipi nedeniyle 700 hayvandan oluşan sürüsüyle Faraşin Yaylası'nda mahsur kaldığını söyledi.

Köylülerin yardımıyla hayvanları ağıla aldıklarını, vatandaşların evlerine misafir olduklarını anlatan Polat, köylülere yardımlarından dolayı teşekkür etti.

Polat, yolda birkaç hayvanının da telef olduğunu belirterek, "Göçerlik zor. Buradaki vatandaşlar olmasaydı hayvanlarımız ölecekti. Sağ olsunlar ağıl verdiler, evlerini bize açtılar. Karın dinmesini bekliyoruz. Bu şekilde yola çıkmamız imkansız. Havaların düzelmesiyle tekrar yolumuza devam edeceğiz." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?