USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Genç müzisyenin ölümüne neden olan sürücü 'tehditten' de yargılanacak

İzmir'de müzikle uğraşan 16 yaşındaki Bora Aşçılar'ın ölümüyle sonuçlanan trafik kazasına ilişkin görülen davada sürücü M.E.K. hakkında, mahkemenin hükmettiği tazminatı ödemesini isteyen gencin ailesini tehdit ettiği iddiasıyla iddianame hazırlandı.

Genç müzisyenin ölümüne neden olan sürücü 'tehditten' de yargılanacak
20-12-2022 13:51
Google News
Izmir

İzmir'de amatör olarak müzikle uğraşan 16 yaşındaki Bora Aşçılar'ın ölümüyle sonuçlanan trafik kazasına ilişkin görülen davada 2 yıl 9 ay 10 gün hapis cezası verilen otomobil sürücüsü M.E.K. hakkında, mahkemenin hükmettiği 200 bin liralık tazminatı ödemesini isteyen gencin ailesini tehdit ettiği iddiasıyla 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Grubuyla amatör olarak konserler veren lise öğrencisi Bora Aşçılar, Konak ilçesindeki Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda 24 Mart 2017'de yolun karşısına geçmeye çalışırken, M.E.K. yönetimindeki otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Alkollü olduğu belirlenen ve 2 yıl 9 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılan M.E.K. hakkındaki karar, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 14. Ceza Dairesince onanarak kesinleşti.

İzmir 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Aşçılar ailesinin açtığı tazminat davasında M.E.K'nin, hayatını kaybeden Bora Aşçılar'ın annesi Hayal Aşçılar ile babası Osman Aşçılar'a 100'er bin lira manevi tazminat ödemesine hükmetti.

Tazminatı ödemedi

Karar kesinleşmesine karşın tazminat ödenmeyince Aşçılar ailesi avukatları aracılığıyla icra takibi başlattı.

Aşçılar ailesinin avukatı, icra memuru ile haciz işlemi için M.E.K'nin evine gitti. Evde olmayan M.E.K, telefonla görüştüğü ailenin avukatına, iddiaya göre, aileye yönelik küfürlü ve tehdit içeren ifadeler kullandı.

Aile, Cumhuriyet Başsavcılığına giderek suç duyurusunda bulundu. M.E.K. hakkında "tehdit" suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

İddianame, İzmir 33. Asliye Ceza Mahkemesinde kabul edildi.

Aile tazminatı hastaneye bağışlayacak

Baba Osman Aşçılar, AA muhabirine, M.E.K'nin 1 gün dahi cezaevinde yatmadığını, bunun kendilerini çok yaraladığını ifade etti.

M.E.K'nin mahkemenin hükmettiği tazminatı da ödemediğini ve parayı icra yoluyla almak istediklerinde de kendilerini ölümle tehdit ettiğini kaydeden Aşçılar, şöyle dedi:

"Başsağlığı bile dilemeyen bu şahıs, bizi öldürmekle tehdit ediyor. Korku dağları yaratmaya çalışıyor. Halbuki biz zaten öldük, bittik. Bu saatten sonra ha iki metrelik toprağın altında ha dört duvar arasında, fark etmiyor. Anneme ve eşime ağza alınmayacak şekilde küfür ediliyor. Acı yaşayan anneye evladı üzerinden edilen küfür inanılmaz çirkin."

Ödenmesini istedikleri tazminat için "Bu paranın bizim cebimize girmesi mümkün değil." diyen Aşçılar, aldıkları tazminatı Bora Aşçılar'ın hayatını kaybettiği Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesine, çocukların tedavisinde kullanılmak üzere bağışlayacaklarını bildirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?