USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gaziantepli Avukat İnal’dan 7 Milyar Dolarlık Müjde

Fetöcü Akın İpek, Türkiye Cumhuriyeti aleyhine ICSID’de (Uluslararası Yatırım Tahkimi) açmış olduğu davayı kaybetti. Söz konusu kararın ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Avukat Mustafa Doğan İnal, “Türkiye Cumhuriyeti’nin avukatı LEXIST hukuk ofisi olarak sevincimiz büyük. Emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

Gaziantepli Avukat İnal’dan 7 Milyar Dolarlık Müjde
12-12-2022 09:59
12-12-2022 10:01
GAZİANTEP
Google News

Fethullahçı Terör Örgütü’nün en bilinen işadamlarından firari Akın İpek’in İngiltere’ye firarının ardından Türkiye’deki mal varlığına kayyum atanmıştı. İpek, Türkiye Cumhuriyetine karşı ICSID’de (Uluslararası Yatırım Tahkimi) dava açmıştı. Akın İpek’in, Türkiye aleyhine açtığı 7 milyar dolarlık tazminat davası Türkiye lehine sonuçlandı. Davada LEXIST Hukuk Ofisi olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin avukatlığını üstlenen Mustafa Doğan İnal Türkiye’nin, FETÖ’nün uluslararası bir mahkemede açtığı en büyük davayı kazandığını bildirdi.

Firari Akın İpek 2015’ten beri İngiltere'de firari yaşıyordu ve 2018’de, İpek Koza şirketinin mallarına el koyulmasına ilişkin Washington merkezli tahkim mahkemesinde dava açmıştı. Söz konusu yargılama, el koymalara ilişkin devlete karşı açılmış tazminat davası niteliğinde FETÖ’nün bir uluslararası mahkemede açtığı en büyük dava da Türkiye Cumhuriyeti adına Lexıst Hukuk taraf olarak yer almıştı. Avukat Mustafa Doğan İnal davayla ilgili, “FETÖ’cü Akın İpek’in (İpek Invesment) Türkiye Cumhuriyeti aleyhine ICSID’de açmış olduğu davayı kazandık! Türkiye Cumhuriyeti’nin avukatı LEXIST hukuk ofisi olarak sevincimiz büyük. Emeği geçen herkesi kutluyorum” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?