USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Valilik Açıkladı; Olay İstek Parça Tartışmasından Çıkmış

Gaziantep Valiliği, Gaziantep ve Türkiye'de gündeme bomba gibi düşen "Kürtçe Şarkı Dayağı" olarak adlandırılan olay ile ilgili bir açıklama yaptı.

Valilik Açıkladı; Olay İstek Parça Tartışmasından Çıkmış
19-10-2021 09:28
19-10-2021 11:00
GAZİANTEP
Google News

Gaziantep Valiliği, Gaziantep ve Türkiye'de gündeme bomba gibi düşen "Kürtçe Şarkı Dayağı" olarak adlandırılan olay ile ilgili bir açıklama yaptı. Yapılan basın açıklamasında olayın yansıtıldığı gibi olmadığına değinilirken olayın ırkçı saldırı olamadığı ve istek parça tartışmasından çıktığı belirtildi. 

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı; 

Bazı sosyal medya mecralarında İlimiz İslahiye ilçesinde bir düğünde bir şahsın saz çaldığı esnada başka bir şahıs tarafından darp edildiği görüntüler paylaşılmıştır. “ırkçı saldırı” şeklinde yapılan paylaşımlar üzerine konuyla ilgili açıklama yapılması ihtiyacı doğmuştur. 

18 Ekim 2021 tarihinde İslahiye ilçesi Atatürk Mahallesi Kanaat Düğün Salonunda meydana gelen olayda; Erdal Erdoğan, salonda müzisyenlik yaptığı esnada düğün sahibinin akrabası olan H.K yanına gelerek kendisinden bir parça çalmasını istemiştir. Erdal Erdoğan’ın istek parçayı biraz sonra çalacağını söylemesi üzerine H.K tarafından darp edilerek sazı kırılmıştır. Olay yerinde bulunan polis ekipleri olaya müdahale ederek büyümesini önlemiştir. 

Olayın ardından inceleme başlatılmış olup, adli süreç devam etmektedir.

Düğün 17.00’da başlamış, olayın meydana geldiği 22.30’a kadar geçen sürede Kürtçe müzik çalınmış ve söylenmiştir. Bu minvalde olayın Kürtçe müzikten kaynaklanan  ırkçı bir saldırı olduğuna dair yapılan art niyetli paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?