USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gaziantep’te kira fiyatlarına kim dur diyecek?

Gaziantep'te vatandaşın kira isyanı büyüyor...

Gaziantep’te kira fiyatlarına kim dur diyecek?
06-08-2022 11:53
06-08-2022 11:58
GAZİANTEP
Google News

Gaziantep’te kira fiyatlarındaki artış vatandaşları isyan ettiriyor. Kent genelinde ikamet eden vatandaşlar, ev sahiplerinin kira bedellerine yaptığı fahiş zamlar nedeniyle perişan halde. Kiralara sınırlama getiren düzenlemenin uygulanamaması sonrası kira bedellerinin daha yükselmesi nedeniyle ev sahipleri ile kiracılar arasındaki gerilim de tırmanırken, kiralık daire arayan bir vatandaşın yaşadıkları, kentte kiracı olmanın ne denli zor bir hal aldığının da göstergesi oldu.

2,5 milyondan fazla sayıda insanın yaşadığı  Gaziantep’te konut fiyatlarına güç yetmiyor. 2+1 dairelerde dahi 1 milyon TL’ye yükselen fiyatlar sonrası, kiralık konut bedelleri de fırladı. Kent genelinde 1+1 daire fiyatları dahi 1500 TL’den başlarken, 2+1 ve 3+1 dairelere de güç yetmiyor. İnternet sitelerine verilen kiralık daire ilanlarında, 1+0 eşyalı daireler,  1000 TL ila 1500 TL, 1+1 daireler 1500 ila 2 bin 500 TL, 2+1 dairelere konumuna göre 2 bin TL ila 5 bin TL, 3+1 konutlar ise 3 bin 500 TL ila 8 bin TL arasında değişiyor.

KİRALAR ATEŞ PAHASI!

Gaziantep’te kiralık evlere güç yetmiyor. Ev sahiplerinin konut fiyatlarının yüksek olmasını fırsat bilerek kentte oluşturduğu kiralık fiyatları, vatandaşın kabusu oldu. Kiralık ev arayışında olan vatandaşlar, istenen bedeller karşısında ne yapacağını bilmez durumda. 2+1 dairelerde dahi 3 bin TL’nin altında doğru düzgün ev bulabilmek mümkün olmuyor. Hal böyle olunca, sıkıntı içerisinde olan ne kiralık ev bulabiliyor ne de ev sahibi olabiliyor.

BU KİRALAR NASIL ÖDENECEK?

Kiralık dairelerde sorunlar yalnızca kira bedelleri ile sınırlı olmuyor. Pek çok ev sahibinin kiracı şartı ise memur oluyor. Kamu çalışanı olmayan kimselere ise kolay kolay kiralık daire verilmiyor. Aranan memur şartı sonrası kara kara düşünen vatandaş ne yapacağını bilemez hale geldi.  Ev sahiplerinin koyduğu memur şartı nedeniyle vatandaş ise ev bulamıyor. 5 bin 500 TL’ye yükselen Asgari ücret sonrası, ev kira bedellerine yeni zam yapılması da bekleniyor…

KİRALIK DAİRELERDE MEMUR ŞARTI MODA OLDU

Kimi noktalarda ise 1+1 ve 1+0 dairelerin fiyatları 3 bin TL’nin üzerine çıktı. Hal bölye olunca ev bulmakta güçlük yaşayan vatandaşlar, bir de üzerine istenen memur şartı nedeniyle ev bulmakta zorlanıyor.

PARA, İNSANLIĞIN ÖNÜNE GEÇMİŞ!

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan bir vatandaş, ev ararken yaşadıklarını anlattı. Kiralık daire konusunda yaşadıklarını anlatan vatandaş, ‘’Gaziantep te bu kiralar nedir böyle! Ev bulamıyoruz, bir de memur şartı aranıyor.  Bu durumdan kimler nemalanıyor? Yazıktır, günahtır. Bu fiyatlar ile gariban ne yapacak? Allah korkusu da mı yok? 3 bin 500 liraya ilana atıyor sahibinden.com’a, tamam diyor, anlaşıyoruz. Yarım saat sonra emlakçıya verdim diyor. Emlakçı da kiraya 4 bin 500 diyor. Daha iki gün önce yaşadık. İnsanda karakter olmalı, Gaziantep’te para insanlığın önüne geçmiş… Geçen sene topraktan 100 bin dolar ev fiyatı diyen inşaatçı şimdi 150 bin dolar diyor bir sene sonrası. Demir mi, beton mu, ahşap mı? Ne geçen seneden bu yana döviz kurunda yüzde 50 zamlandı. Kirayı artırmak için kiracısını çıkarmak yönetim ile ilgili değil, karakter ile ilgili’’ yorumunda bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?