USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

VİDEO|SANKO Üniversitesi Hastanesi Zoru Başardı.

Daha önce 2 başarısız böbrek nakli olan 43 yaşındaki adam SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde sağlığına kavuştu.

VİDEO|SANKO Üniversitesi Hastanesi Zoru Başardı.
17-09-2021 13:36
17-09-2021 16:44
GAZİANTEP
Google News

Gaziantep'te yaşayan 43 yaşındaki Yaser Aljader, oğlundan aldığı böbrekle 3'üncü nakilde sağlığına kavuştu.

Nizip'te ikamet eden Suriye asıllı Türk vatandaşı Aljader, böbrek yetmezliğinden dolayı 2014 yılında 8 ay diyalize girdi. Antalya'daki özel bir hastaneye başvuran Aljarder, ilk önce 2015'te eşinin ve daha sonra 2018'de kuzenin bağışladığı böbrek sayesinde ameliyat oldu. İki nakilden de olumlu sonuç alamayan Aljader, SANKO Hastanesine başvurdu.

43 yaşındaki Yaser Aljader’in daha önce iki kez böbrek nakli ameliyatı geçirmesine rağmen sağlığına kavuşamadı. Antalya’da geçirdiği ameliyatlardan bahseden Aljader, “İlk ameliyatta nakledilen böbreğin taşlı olmasından dolayı uyum sağlayamadı. İki defa taş kırma operasyonu geçirdim fakat bu defa böbrek enfeksiyon kaparak süreci imkasız hale getirdi. Daha sonra bir nakil daha oldu. Fakat bu defa da ilaçlarımı kullanmamam ve kendime dikkat etmemem sebebiyle börek vücuda uyum sağlayamadı. Daha sonra Gaziantep’e geldiğim zaman burada bir akrabam bana SANKO Üniversitesi Hastanesini önerdi. Burada sağlığıma kavuştum. Doktorlara ve hastaneye teşekkür ederim” dedi.

Ameliyatı gerçekleştiren doktorlardan Doç. Dr. Yücel Yüksel hastanın da önce iki kez böbrek nakli olduğunu ve böbreklerini kaybettiğini belirterek, “Bizim yaptığımız tahlillerde oğlunun böbreğini hemen takarsan böbreği reddetme durumu vardı. Bu gibi durumlarda yapılması gereken kan değişimi ve takılan böbreğin çıkartılmasıdır. Bu nakilden daha zor bir ameliyattır. Biz bu ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Daha sonra Mehtap Hanım ile beraber kan değişimini planladık. Bu işlemleri de yaptıktan sonra oğlunun böbreğinin vücudu reddetmeyeceğini gördük” dedi.

3.kez yapılacak böbrek nakli ameliyatlarının zor ameliyatlar olduğunu belirten Yüksel, “Bu ameliyatları yapmak büyük tecrübe ve hastane yeterliliği ister. Biz bu ameliyatları gerçekleştire bilen Türkiye’deki sayılı merkezlerden birisiyiz. Biz ameliyatı yapalı neredeyse 1 ay oldu. Şu an hem alıcı hem de böreği veren kişi oldukça sağlıklı durumda” ifadelerini kullandı.

Ameliyatı gerçekleştiren doktorlardan Doç. Dr. Mehtap Akdoğan’da 3. ve 4. nakillerin zorluğuna değinerek, “Bazı hastalarımızda önceki nakillerden dolayı antikor oluşumu gözleniyor. Yaser Bey’de de bu oluşum vardı. Biz kan değişimi donrası yeniden testlerimizi yapıp oğlunun böbreğinin uyumlu olacağını gördük. Biz bu zor ameliyatı başarıyla gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

Hastaya böbreğini veren 20 yaşındaki oğlu Muhammed Aljader ameliyat hakkında konuşarak, “Yaptığım şeyi kim olsa yapardı. Ben bir evlat olarak yapmam gerekeni yaptım” diye konuştu.  

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?