USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Saldırıya uğrayan müzisyen Erdal Erdoğan ilk kez konuştu

Müzisyen Erdal Erdoğan, Kanal D'de “Neler Oluyor Hayatta” programına konuştu. Gaziantep'in İslahiye ilçesinde bir düğünde şiddete uğrayan Müzisyen Erdal Erdoğan, Kanal D'de “Neler Oluyor Hayatta” programına konuştu.

Saldırıya uğrayan müzisyen Erdal Erdoğan ilk kez konuştu
20-10-2021 21:38
20-10-2021 21:40
GAZİANTEP
Google News
Erdoğan, Kürtçe müzik çaldığı için darbedildiği iddiasına yanıt verdi.
Erdoğan, “Olaydan önce de ben Kürtçe çalıyordum, bir sıkıntı çıkmadı. Düğün sahipleri de Kürt, biz de Kürt’üz. Bize gelip ‘Kürtçe niye çalıyorsun?’ denilmedi ama ‘ne çalıyorsunuz?’ dediler. Onların amacı neydi bilmiyorum” yanıtını verdi.
 
"NE ÇALIYORSUNUZ KARDEŞİM BURADA"
 
Kulağına eğilip “ne çalıyorsunuz kardeşim burada?” diye sordukları zaman sadece kafa salladığını, 2 dakika sonra da yeğeniyle gelen kişinin kendisini darbettiğini anlattı. Şiddete anlam veremediğini söyleyen müzisyen “bu saldırı niye oldu bunun cevabını biz kendi kendimize de veremiyoruz. Karşı tarafa kesinlikle bir saygısızlığımız olmamıştır. Aniden, iki üç saniyede gelişen bir şey” dedi, ilk kez böyle bir saldırıya maruz kaldığını söyledi.
 
"TÜRK KÜRT KARDEŞTİR"
 
Sosyal medya üzerinden yayılan yanlış bilgilere inanılmaması gerektiğinin altını çizen Erdal Erdoğan “ben her kesimin düğününde çalıyorum. Doğudan batıya kuzeyden güneye bizi destekleyen herkesten Allah razı olsun. Kürtçülük Türkçülük diye ayrım olmasın. Kürt Türk gerçekten kardeştir. Ben Kürt’üm ama Türk bayrağı altında yaşayan bir Kürt vatandaşıyım. Herkese bizim sevgimiz saygımız hürmetim sonsuzdur. Başka bir tarafa çekilmesin. İnsanları birbirine kırdırmak, kavga… bunlar yanlış şeyler. Bizim kavgayla gürültüyle işimiz olmaz barış diliyorum herkese” sözleriyle olaya açıklık getirdi.
 
NE OLMUŞTU
 
Müzisyenin Kürtçe türkü söylediği için darp edildiğini belirten HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, Gaziantep Valisi Davut Gül'e " gereken yapılmalı" demiş, bunun üzerine Gaziantep Valiliği ise yaptığı açıklamada olayın " Kürtçe müzik" nedeniyle çıkmadığını belirtmişti

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?