USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

“Para Verip Aldıktan Sonra Dağıtılan Malzemeler Ne İşe Yarayacak”

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı’nda da çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Büyükşehir, bu yıl Gazi şehirde ilkokul 1’nci sınıfa başlayacak bütün öğrencilerin okul çantası ve kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamak için “Çantanız Bizden” Projesi’ni başlattı.

“Para Verip Aldıktan Sonra Dağıtılan Malzemeler Ne İşe Yarayacak”
22-09-2021 15:16
22-09-2021 15:22
GAZİANTEP
Google News

Gaziantep’te, 60 bin ilkokul öğrencisine “Çantanız Bizden” kampanyası kapsamında çanta ve kırtasiye malzemesi dağıtımı için Gaziantep Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. Protokol töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 13 Eylül tarihinde 60 bin öğrencinin çanta ve kırtasiye malzemelerinin sıralarında olacağını söylemişti. Şahin’in açıklamalarının ardından çanta ve kırtasiye malzemelerinin söz verilen tarihte öğrencilere ulaştırılamaması, velilerin tepkisini çekti. Tepkiler üzerine Büyükşehir Belediyesi’nden verilen bilgide şu ana kadar 40 bin öğrenciye kırtasiye malzemelerinin ulaştırıldığı, dağıtımların hızlı şekilde sürdüğü belirtildi.

Öğrencilerin bütün kırtasiye İhtiyacı bu pakette

Gerçekleştiren proje kapsamında ilkokul 1’inci sınıf öğrencilerinin okul çantalarının yanı sıra, 12’li renkli sulu boya, 6'lı kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, pastel boya, A5 kareli defter, güzel yazı defteri, A5 çizgili okul defteri, resim defteri, A4 kareli ve çizgili defter, kuru tahta boya seti ve 3'lü kurşun kalem olacak.

“Başkan Şahin 13 Eylül Demişti”

Protokol imzalanır imzalanmaz kent genelinde ilkokul öğrencileri için kırtasiye ve çanta malzemelerinin dağıtımına başlandı. Başkan Şahin’in 13 Eylül tüm okullarda olacağını açıkladığı kırtasiye malzemeleri ve çantaların, açıklanan tarihte tüm öğrencilere dağıtılmaması, bazı çevreler tarafından tepki çekti. Okulların başlamasının üzerinden 3 hafta gibi süre geçmesine rağmen, öğrencilere verileceği ifade edilen çanta ve kırtasiye malzemelerinin halen dağıtılmadığını söyleyen veliler, bu durumun bir an önce düzeltilmesi ve söz verilen malzemelerin dağıtılması isteğinde bulundular. Çocukların okulda kullanacağı malzemeleri temin etmek için harekete geçen veliler belediyenin dağıtacağı malzemelerle beraber boşuna masraf yapmak istemediklerini belirttiler.

“Doğru Proje, Yanlış Planlama!”

Okulların açılmasının üzerinden 3 hafta gibi süre geçtiğini belirten veliler, “Büyükşehir Belediyesi örnek bir çalışmaya imza attı. Ancak bu protokolün okullar açılmadan önce yapılarak, 6 Eylül tarihinde öğrencilere malzemelerin ulaştırılması gerekirdi. Gecikmeden dolayı bazı veliler kırtasiye malzemelerini satın aldı. 13 Eylül tarihinde malzemelerin masada olacağı söylendi ama halen malzemelerin ulaştırılmadığı binlerce öğrenci var. Planlamanın doğru şekilde yapılması gerekir. Para verip aldıktan sonra belediyenin verdiği malzemeler ne işe yarayacak” diye konuştular.

“En kısa süre içerisinde malzemeler ulaştırılacak”

Sosyal medya hesaplarından gelen tepkiler üzerine Büyükşehir Belediyesi’nden çanta dağıtımına ilişkin bilgi geldi. Bilgi notunda, 21 Eylül tarihi itibariyle 40 bin öğrenciye çanta ve kırtasiye malzemesi dağıtıldı. Kalan 20 bin öğrenciye ise en kısa süre içerisinde malzemelerin ulaştırılacağı ifade edildi.




SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?