USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gaziantep OSB, örnek oluyor…

Koronavirüs Salgınının ekonomiye etkileri sürüyor. Salgın döneminde ihracat rekorlarının kırıldığı Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde 2021 yılında üretimin artırılması için çalışmalara hız verildi.

Gaziantep OSB, örnek oluyor…
13-02-2021 01:42
Google News

Gaziantep OSB Başkanı Cengiz Şimşek, “Gaziantep OSB, 43 milyon 250 bin metrekare alana sahip 5 bölgesi, 220 bin çalışanı ve bin 100 civarındaki sanayi tesisiyle örnek teşkil ediyor” dedi.
Koronavirüs Salgınının etkileri devam ediyor. Dünyayı etkisi altına alan salgın, ülkelerin ekonomilerini olumsuz etkiledi. Dünya piyasalarındaki durgunluğa rağmen 2020 yılında ihracatta rekorlar kıran Gaziantep, 2021 yılına da hızlı başladı. 2021 Ocak ayında 670 milyon 490 bin dolarlık ihracat yapan Gaziantep’te, 2023 yılı hedeflerine ulaşılması için çalışmalar sürüyor. Kentte 2023 yılında 10 miyar dolarlık ihracat hedefleniyor.
“BÜYÜK FEDAKARLIK ÖRNEĞİ GÖSTERİLDİ”
Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, pandemi döneminde Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde üretimin aksamaması ve tedarik zincirinin kopmaması için sanayicilerin büyük fedakarlık örneği sergilediğini söyledi.  Şimşek, "Sanayiciler olarak önceliğimiz sağlık. Ancak üretmek zorundayız. Ülkemiz için, insanlarımız için üretmek zorundayız. Sanayicilerimiz bu zorlu dönemde üretimi devam ettirerek önemli bir başarıya imza attı. Gaziantep OSB'de elektrik tüketimi 2020 yılında bir önceki yıla göre yüzde 5,2 oranında artış gösterdi. Tüm dünya ekonomilerinin küçüldüğü bir ortamda elektrik tüketimindeki 5,2 artış çok önemli. Elektrik tüketimindeki artış demek üretimde ve istihdamda da artış anlamına gelmektedir" diye konuştu.
“PROJELER SÜRÜYOR”
Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'ne değer katacak projelere önem verdiklerini söyleyen Başkan Şimşek, "Ulaşım, eğitim, enerji, altyapı vb. alanlarda hazırladığımız çok sayıda projeler içerisinde çevreci yatırımlarımızın büyük önemi bulunmaktadır. 'Çamur Yakma ve Enerji Elde Etme Tesisi'i tamamlanmış olup, çamur yakmada soğuk test aşamasına gelinmiştir. Kurulacak tesisimiz toplam 240 ton/günlük çamur yakma kapasitesine sahip olacaktır. Bu tesis sayesinde hem enerji ihtiyacımızın bir kısmını karşılayacağız hem de daha temiz bir çevre oluşturacağız" dedi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?