USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Motosiklet sevdası bitmeyen kent: Kilis

 Kilis'te vatandaşların büyük bölümü motosiklet kullanırken, kentte bulunan tüm araçların yarısı motosikletlerden oluşuyor.

Motosiklet sevdası bitmeyen kent: Kilis
09-09-2021 14:54
09-09-2021 15:04
KİLİS
Google News

Okulların açılmasıyla birlikte çok sayıda vatandaş servis ücreti ödememek için çocuklarını okullara motosiklet ile götürüp getiriyor.

Türkiye’de nüfus ortalamasına göre en fazla motosikletin bulunduğu Suriye sınırına sıfır noktadaki Kilis’te, istatistiklere göre trafikte kullanılan araçların yüzde 50’si motosikletlerden oluşuyor. Kilis’in sokak ve caddelerinin dar olması nedeniyle vatandaşlar, otomobile göre daha az benzin yaktığı için motosiklete binmeyi tercih ediyor. 2021-2022 eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte çok sayıda vatandaş, çocuklarını okula motosiklet ile götürüp getiriyor. Motosikletlerin çokluğu nedeniyle kazaların önüne geçmek için İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde motosikletler üzerinde uygulama yapıyor. Bazı vatandaşlar motosiklete 3-4 kişi binerek aile boyu ulaşımlarını sağlıyor. Tek veya iki kişilik motosiklete 3-4 kişi binenler ilginç görüntüler oluşturuyor.
Kilis’e il dışından gelenler, kentteki motosiklet çokluğu nedeniyle şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Kentin en işlek caddesinde park edilen motosikletler uzun kuyruklar oluşturuyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?