USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

“Millet, vekilini doğrudan seçmeli”

AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar, Başkanlık Sistemine ilişkin önerilerini sürdürüyor. Tayyar, milletin Cumhurbaşkanını seçtiği gibi milletvekilini kendisinin seçmesi gerektiğini söyledi.

“Millet, vekilini doğrudan seçmeli”
13-10-2021 21:31
13-10-2021 21:37
GAZİANTEP
Google News

AK Parti MKYK üyesi ve Gaziantep eski Milletvekili Şamil Tayyar, Başkanlık Sisteminin önemine dikkat çekti. Daha önceki yaptığı açıklamada dar bölge önerisinde bulunan Tayyar, “Avrupa’daki 7 ülkede hükümet kurulamıyor. Türkiye’de sandık dışı senaryo peşinde koşanlar çıkışı bulamıyor. Başkanlık modelinin kazanımlarını tarife yeter, artar bile. Diğer tartışma konuları sistem içinde çözülür. Ama dar bölgeye geçmeden de sistem huzur bulmaz” ifadelerini kullanmıştı.

“AKSİ HALDE SİSTEM TOPALLAR”

Sistemin etkili şekilde sürdürülmesi ve aksamaması için önerilerini sürdüren Tayyar, “Cumhurun başını doğrudan cumhur seçiyorsa, milletin vekilini doğrudan millet seçmeli. Böylece yürütme karşısında yasama güçlenir, sistem dengelenir. Sisteme dair tartışmalar büyük ölçüde tedavülden kalkar. Aksi halde sistem topallar, kazanımları kaybetme riski doğar” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?